Suudi Arabistan'da yaşananlar için spor yazarları ne dedi?

Suudi Arabistan'da yaşananlar için spor yazarları ne dedi?
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa maçı, yaşanan krizin ardından ertelendi. Spor yazarları, Süper Kupa'da yaşananları değerlendirdi.

Uğur Meleke:

"Ulu Önder’in mirasına yakışan duruş" |

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin dünkü vakur duruşları, Atatürk’ün ulusuna, Atatürk’ün manevi mirasına yakışmıştır. Hepimizi gururlandırmıştır. Her iki güzide kulübümüze bu onurlu duruşlarından dolayı bir Türk vatandaşı olarak teşekkür ediyorum. Samsun 19 Mayıs Stadı’nı Atatürk’ün vizyoner mesajlarıyla donatacağımız, 10’uncu yıl marşı ile inleteceğimiz şölen havasında bir Süper Kupa finalinde buluşmak ümidiyle. (HÜRRİYET)

Mehmet Arslan:

"Atatürk yoksa; biz de yokuz, maç da yok!" |

Süper Kupa maçı için Riyad’a giden G.Saray ve F.Bahçe taraftarlarının Al-Awwal Park Stadı’ndaki bekleyişi saat 20.30’a kadar devam etti. Suudi Arabistanlı yetkililer tarafından karşılaşmanın iptal olduğuna dair hiçbir açıklama yapılmadı, ancak gelişmeleri sosyal medyadan takip eden Türk taraftarlar saat 20.30 sularında stadyumdan ayrıldı. Karşılaşma için Riyad kentine gelen iki takım, gazeteciler ve davetliler de aynı gece ülkeden ayrıldı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, karşılaşmanın iptal edilmesinin ardından kısa ve öz bir açıklama yaparak şunları söyledi: “Atatürk yoksa Türkiye de yok! Biz de yokuz, maç da yok.” (HÜRRİYET)

Atilla Gökçe:

"Barış geldi, Kupa’nın lafı mı olur!" |

Suudi yetkililer, iki takımın Atatürk resimli formalarla sahaya çıkıp ısınmaları bilgisini, YURTTA SULH CİHANDA SULH yazılı barışa çağrı pankartıyla dünyaya seslenme isteklerini anlayamadılar. Buna izin vermeyeceklerini açıkladılar. Sonra bizi kendi halimize bırakıp çekildiler.Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, onurlu bir duruşla OYNAMIYORUZ dediler. Yine de teşekkür borcumuz var Suudi dostlara. Futbolun zehirli rekabetiyle birbirine diş gıcırdatan iki camia, onların münasebetsizliği sayesinde barıştı ve tek ses oldu. O barış ve dayanışma duygusu tüm kulüplerimiz tarafından içtenlikle kabul gördü.İşte size Süper Barış… Kupa’nın lafı mı olur artık! (MİLLİYET)

Murat Özbostan:

"3'lü ortak tavır: Oynamıyoruz!" |

Ali Koç, maçla ilgili bazı sıkıntılar olduğunu ve Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünün İngilizce'sinin yazılı olduğu pankartla sahaya çıkmak istediklerini ancak bunun kabul görmediğini iletti. Bir de oyuncuların ısınırken Atatürk fotoğraflı tişört giyeceklerini ancak bunun da onayının gelmediğini söyledi. G.Saray da aynı şekilde ezeli rakibine destek çıktı. Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Futbol Federasyonu devreye girerek Suudi yetkililerle görüşmeler yaptı. Fakat Suudi Arabistan yetkilileri, bu pankartlar ve Atatürk tişörtleri ile maça çıkılmasını kabul etmeyeceklerini bildirdi. Bunun üzerine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi; Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u, TFF yönetimi ve misafirlerin kaldığı otele davet etti. Toplantıya bir süre sonra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı ve kriz masası kuruldu. Bir yandan da Suudilerle temasa geçildi. Gözümüz kulağımız toplantıdan çıkacak habere çevrildi. Lobide A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, eski F.Bahçeli Dirk Kuyt, eski G.Saraylı kaleci Mondragon, eski milli futbolcular, teknik direktör Mircea Lucescu ve TFF misafirleri beklemeyi sürdürdü. 21.00 civarı açıklama yapılacağı bilgisi geldi fakat edindiğim istihbaratta Suudi Arabistan cephesine TFF yetkililerinin, "Bu pankart, tişört ve saha kenarındaki 100. yıl görselleriyle ilgili düşüncemiz nettir. Geri adım atmayız. Kararınızı bildirin" dediğini öğrendim. Suudi yöneticilerin de bu isteğe olumlu yanıt vermedikleri kaydedildi. Bu sırada Türkiye'de özellikle kulüplerin Atatürk paylaşımları dünyada büyük yankı buldu. Bütün dünya buraya odaklandı. Beni Türkiye dahil olmak üzere yurt dışından da birçok basın mensubu aradı. Bekleyişimiz devam ederken saat 22.00'de açıklama geldi. Tam bu sırada önce Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hızlı adımlarla toplantıdan ayrıldı ve açıklama yapmadı. Arkasından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek sorulara yanıt vermeden ayrıldı. Ve yapılan açıklamada karşılaşmanın ileri bir tarihe ertelendiği resmen duyuruldu. (SABAH) (Kısa Dalga)

Gündem