Suudi devi, 50 milyar dolarlık proje için Türk inşaatçılarla görüştü

Suudi devi, 50 milyar dolarlık proje için Türk inşaatçılarla görüştü
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, devlet kontrolündeki petrol şirketi Aramco’nun yetkililerinin Ankara’da yaklaşık 80 inşaat firmasının yöneticileriyle bir araya geldiğini belirtti.

Suudi Arabistan’ın petrol şirketlerinden Aramco, 50 milyar dolarlık potansiyel projeleri görüşmek üzere bu hafta Türk müteahhitlerle bir araya geldi.

Gulf News’a konuşan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, devlet kontrolündeki petrol firmasının temsilcilerinin salı ve çarşamba Ankara’da yaklaşık 80 inşaat firmasının yöneticileriyle bir araya geldiğini ve 2025’e kadar planlanan projeler için ön yeterlilik kazanmaya çalıştıklarını söyledi.

Diken’in aktardığına göre Eren, “Aramco, projelerinde mümkün olduğu kadar çok Türk müteahhit görmek istiyor. 50 milyar dolar değerinde rafineri, boru hattı, yönetim binaları ve diğer altyapı inşaatlarını yapmayı planlıyorlar” dedi.

Aramco’nun ihalelere girebilecek müteahhitlerin listesini çıkaracağını belirten Ersoy, tarafların yakında Suudi Arabistan’da tekrar bir araya geleceğini kaydetti. (Kısa Dalga)

Ekonomi