System of a Down solistinden Imagine Dragons'a 'Azerbaycan' eleştirisi

System of a Down solistinden Imagine Dragons'a 'Azerbaycan' eleştirisi
System of a Down solisti Tankian, Imagine Dragons'un Azerbaycan'da konser vermesini eleştirdi, "Onlar bana göre iyi insanlar değiller” dedi.

Kısa Dalga - Dünyanın en ünlü metal gruplarından olan Ermeni kökenli Amerikalı sanatçılardan oluşan System of a Down'ın solisti Serj Tankian, Amerikalı pop-rock grubu Imagine Dragons’u, Azerbaycan’da konser düzenledikleri için eleştirdi.

Dağlık Karabağ eleştirisi

Metal müzik haber sitesi Metal Hammer'a Çarşamba günü verdiği röportajda Tankian, Imagine Dragons'un "düşünce şeklini anlamadığını" ve "soykırım inkarcılarının bedel ödemesi gerektiğini savunduğunu" söyledi.

Euronews’in aktardığına göre, verdiği röportajda Imagine Dragons'a "hiç saygı duymadığını" belirten Tankian, "Azerbaycan, Dağlık Karabağ halkına saldırdı ve 120.000 kişi tarihi evlerini terk etmek zorunda kaldı" diye konuştu.

'Böyle bir konser vermem imkansız olurdu’

Tankian ayrıca, "Ben bir sanatçı olarak hangi koşullarda konser verilebileceğini belirleyecek bir hakim değilim. Ancak bir hükümet etnik temizlik yapıyorsa, Azerbaycan, Dağlık Karabağ'daki 120.000 Ermeni'yi aç ve ilaçsız bırakıyorsa, böyle bir konser vermem imkansız olurdu" dedi.

System of a Down’ın solisti Sera Tankian sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uluslararası Adalet Divanı'na göre, Uluslararası Af Örgütü'nün söylediklerine göre, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün söylediklerine göre, başka bir ülkeyi yasadışı bir şekilde aç bırakan bir ülkede konser verecek kadar adalete karşı körseniz... Hala gidip o ülkede konser veriyorsanız ... sizin hakkınızda ne söyleyeceğimi bilmiyorum.”

Tankian röportajda ayrıca, Imagine Dragons için "Onlara insan olarak saygı duymuyorum. Sanatlarına bakmam, onlar bana göre iyi insanlar değiller” ifadelerini kullandı. (Dış Haberler Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Kültür Sanat