Tabak tabak yiyorduk! Ancak sofraya bile koymayın, ısıtıldığında zehirliyor

Tabak tabak yiyorduk! Ancak sofraya bile koymayın, ısıtıldığında zehirliyor
İnsan sağlığına sunduğu faydalarla vazgeçilmez bir besin olan ıspanak, kan pıhtılaşmasını önlüyor ve zengin lif içeriği sayesinde yüksek kalori alımına da engel oluyor. Ancak ıspanakla ilgili önemli bir uyarı var

Ispanağın faydaları saymakla bitmez. Ispanakla ilgili herkesin bilmesi gereken önemli bir uyarı var. Ispanak tekrar ısıtılması durumunda zehirleyebiliyor. O nedenle uzmanlar ıspanağa karşı uyardılar

PİŞMİŞ ISPANAK TEKRAR NEDEN ISITILMAMALI

Pişmiş ıspanağın tekrar ısıtılmamasının birkaç nedeni bulunmaktadır. İlk olarak, ıspanağın tekrar ısıtılması besin değerini azaltabilir ve bazı besin maddelerinin kaybına neden olabilir. Ayrıca, pişmiş ıspanağın tekrar ısıtılması bakteri oluşumuna ve gelişimine zemin hazırlayabilir, bu da gıda güvenliği riski oluşturabilir. Bu nedenlerle, pişmiş ıspanağı tekrar ısıtmak yerine taze ve güvenli alternatifler tercih etmek daha sağlıklı olacaktır.

maxresdefault.jpg

TEKRAR ISITILMAMASI GEREKEN YİYECEKLER

MANTAR

Mantar soğuk yenmelidir. Besin değeri yüksek olan mantarın ısıtıldığında besin kompozisyonu değiştiğinden karın ağrısı ve şişlik yapar.

TAVUK

Tavuk ya pişer pişmez ya da piştikten sonra soğuk şekilde yenmelidir. En tehlikeli gruplardan biridir. Tavuk zehirlenmelerine çokça rastlanılır.

PATATES

Pişirildikten sonra 4-5 gün muhafaza edilebilen patatesi de ısıtmadan soğuk bir şekilde yemek gerekiyor. Tekrar ısıtıldığında tadı da oldukça değişiyor.

PANCAR

Pancar da tıpkı ıspanak gibi nitrat içerir ve ısıtıldığında nitrite dönüşür

KEREVİZ

Kerevizin içinde de nitrite dönüşen nitrat bulunuyor. Uzmanlara göre yeniden ısıtılan kereviz kanserojen etki yaratabiliyor.

YUMURTA

Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı yumurtanın da asla ikinci kez ısıtılmaması gerekiyor. Çünkü ikinci kez ısıtıldığında toksit üretmeye başlar ve bu da bize zarar verir.

PİRİNÇ

Evet ne yazık ki pilavı da ısıtmamamız gerekiyor aksi taktirde midemizi ve böbreklerimizi ağrıtabilir.

Kaynaklar: Yeniçağ, Kisadalga.net

Yaşam