‘Tabii ki AKP'ye geçmem, bindiğim araçtan inmem’ demişti… Nebi Hatipoğlu 5 ay sonra istifa etti…

‘Tabii ki AKP'ye geçmem, bindiğim araçtan inmem’ demişti… Nebi Hatipoğlu 5 ay sonra istifa etti…
Seçimlerden 5 ay sonra İYİ Parti’den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun, seçimden önce "Tabii ki geçmem AKP’ye, ne işim var. Türkiye’de iki tip siyasetçi var. Bir siyaseti iş olarak yapanlar, bir de hizmet olarak yapanlar. Biz hizmet olarak yapacağız” dediği ortaya çıktı.

İYİ Parti'den istifa eden ve AKP'ye geçeceği iddia edilen Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun seçim öncesi katıldığı bir programda kullandığı ifadeler sosyal medyada gündem oldu. Hatipoğlu, o konuşmasında sunucunun "AKP'ye geçer misiniz?" sorusuna, "Hayır tabii ki geçmem AKP’ye, ne işim var. Ben bindiğim araçtan inmem" yanıtını vermişti.

Nebi Hatipoğlu, 2 Kasım günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurmuştu. Hatipoğlu'nun AKP’ye geçeceği iddia ediliyor.

Hatipoğlu’nun yeni adresi konusundaki kulisler devam ederken, seçim öncesi bir konuşması sosyal medyada gündem oldu.

Eskişehir'in yerel kanalı ES TV’de bir programa katılan Hatipoğlu, sunucu Hakkı Sağlam’ın “Tarihe kayıt düşmek için soruyorum: 14 Mayıs akşamı diyelim ki AK Parti iktidara devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden seçildi. İYİ Parti muhalefette kaldı. Sizin gibi gerçekten güçlü bir sanayicinin de siyasette aktif olması ve muhalefette yer alması belki bazı sıkıntılar çıkarabilir. Böyle bir durumda AK Parti’ye geçer misiniz?” sorusuna şöyle yanıt vermişti:

"İYİ Parti muhalefette kalırsa dahi… Hayır tabii ki geçmem AKP’ye, ne işim var. Türkiye’de iki tip siyasetçi var. Bir siyaseti iş olarak yapanlar bir de hizmet olarak yapanlar. Biz hizmet olarak yapacağız. Memleketime hizmet etmek için siyasete giriyorum. Ben İYİ Parti’deyim İYİ Parti olarak devam edeceğiz. Ama ileride ne olur bilinmez. Ben AK Parti’ye geçmem tabii ama bizim partimiz başka bir partiyle koalisyon yapar… Ama o benim işim değil. Partinin ilgili kurullarıyla ilgili. Ben şahıs olarak bindiğim araçtan inmem.” (Kısa Dalga)

Politika