Tabutta Rövaşata nasıl çekildi: 'Dudaklarımı okuyun, bir daha tekrar edeyim. Ahmet Uğurlu çok çok büyük bir oyuncu'

Tabutta Rövaşata nasıl çekildi: 'Dudaklarımı okuyun, bir daha tekrar edeyim. Ahmet Uğurlu çok çok büyük bir oyuncu'
Tabutta Rövaşata, filminde canlandırdığı Mahsun karakteriyle çok sayıda ödül alan Ahmet Uğurlu dün yaşama gözlerini yumdu. Filmin yönetmeni Derviş Zaim, geçen yıl filmin nasıl çekildiğini anlatmış, "Ahmet Uğurlu çok çok büyük bir oyuncu. Dudaklarımı okuyun, bir daha tekrar edeyim. Çok büyük oyuncu" ifadeleriyle Ahmet Uğurlu'yu anlatmıştı.

Unutulmaz karakterlere imza atan sinema ve tiyatro oyuncusu Ahmet Uğurlu dün hayata gözlerini yumdu.

Uğurlu, 13 yıl boyunca Devlet tiyatrolarında çeşitli oyunlarda rol aldı. Tabutta Rövaşata, filminde canlandırdığı Mahsun karakteri ise kendisine çok sayıda ödül getirdi. Eşref Saati, Memleket Meselesi, Behzat Ç. gibi yapımlarda da çeşitli roller üstlendi.

1787552.jpg

Derviş Zaim anlattı: Film nasıl çekildi?

Tabutta Rövaşata filminin yönetmeni Derviş Zaim, geçen yıl verdiği röportajda filmi ve Ahmet Uğurlu’nun oyunculuğunu anlatmıştı.

Zaim, ilk filmi Tabutta Rövaşata’yı imkansız denebilecek koşullarda yaptığını dile getirerek, şunları kaydetmişti:

"İngiltere’de master yaptım geldim. Orda yazdığım bir senaryo vardı. Onu aldım, Yeşilçam dışından tanıdığım birkaç yapımcıya götürdüm. Tabii ki beni aramadılar. Dolayısıyla şu düşünce kafama yavaş yavaş oturmaya başladı. Yaparsam şimdi yapacağım ya da hiç yapmayacağım. 'Ölmüş eşek fiyatına film nasıl yapılır' adlı çalışmaya giriştik. Tabutta Rövaşata'nın senaryosunu çok iyi yazdım.

Ahmet Uğurlu ve Haluk Bilginer 'Çöplük' diye bir oyun oynuyordu Moda’da. Kuliste bekledim. Uğurlu çıkarken dedim ki, 'Abi seninle görüşmek istiyorum'. O da telefonunu verdi, sağ olsun nazik bir adam olduğu için. Ona, 'Ben film çekeceğim, para arıyorum. Para bulursam sana geleceğim, bulamazsam da sana geleceğim.' dedim. 'Tamam, ver senaryoyu okuyayım.' dedi. Okudu, beğendiğini söyledi. 'Çalışmak ister misin?' diye sordum. 'İsterim.' dedi. 'Para arıyorum.' dedim. 'Aramaya devam et.' dedi.

Sonra Tuncel Kurtiz’e de senaryoyu verdim. Kurtiz, 'Senaryoyu beğendim, başrolü verirsen oynarım.' dedi. Ben de ona 'Başrolü vermem.' dedim. 'O da oynamam.' dedi. Sekiz ay Tuncel Kurtiz beni kapıdan kovdu, ben bacadan girdim. Sonra para bulamayacağım anlaşılınca anneme gittim. 60 kutu negatif film alabileceğim parayı verdi.

Değerli film yönetmeni ve belgeselcisi, Türk belgeselinin duayeni Suha Arın bana bir kamera ve iki ışık verdi. Bir tane Tavus kuşu aldım. Görüntü yönetmeni ve öteki ekip benim Rumelihisarı'ndan çay ve kahve arkadaşlarımdı. Onlar bana yardım etti. Ahmet Uğurlu geldi, Tuncel Kurtiz’e gittim, 'Geliyor musun?' dedim. 'Nalet olsun, geliyorum.' dedi. O filmi yaptık."

thumbs-b-c-e04a92c26f5be0a0b79858fe6158c5dc.jpg

‘Ahmet Uğurlu çok çok büyük bir oyuncu’

Tuncel Kurtiz ile Ahmet Uğurlu'nun çok büyük oyuncu olduğunu aktaran Zaim, "Tuncel Kurtiz büyük bir oyuncu. Ahmet Uğurlu çok çok büyük bir oyuncu. Dudaklarımı okuyun, bir daha tekrar edeyim. Çok büyük oyuncu." değerlendirmesinde bulundu. (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Kültür Sanat