Tahıl anlaşması öncesi Ukrayna'dan sert çıkış: Provokasyona derhal askeri karşılık verilecek

Tahıl anlaşması öncesi Ukrayna'dan sert çıkış: Provokasyona derhal askeri karşılık verilecek
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin danışmanı Mihaylo Podolyak, İstanbul'da imzalanması beklenen tahıl koridoru anlaşması öncesinde yaptığı açıklamada Rusya'ya seslendi: "Provokasyon yapılması halinde derhal askeri karşılık verilecek."

Ukrayna silolarında bekletilen yaklaşık 2 ton tahılın ihracatının yeniden başlatılması için İstanbul'da imzalanacak anlaşama öncesinde, Kiev'den yeni açıklama var. Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Mihaylo Podolyak, anlaşamanın Kiev ile Moskova arasında imzalanmayacağına dikkat çekerken, bir provokasyon halinde de Rusya'ya "derhal askeri bir yanıt vereceklerini" belirtti.

Podolyak Twitter hesabından İngilizce olarak yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"1- Ukrayna, Rusya ile herhangi bir belge imzalamayacak. Biz, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'le bir anlaşma imzalıyoruz ve onlara karşı yükümlülük altına giriyoruz. Rusya da Türkiye ve BM ile aynı anlaşmayı imzalıyor.

2- Rus gemileri [tahıl taşıyan gemilere] eşlik edemeyecek ve bizim limanlarımızda hiçbir Rus temsilci varlık göstermeyecek. Provokasyon yapılması halinde derhal askeri karşılık verilecek.

3- İhtiyaç duyulması halinde nakliyat yapan gemilerdeki denetimler Türkiye karasularında ortak gruplar tarafından yapılacak."

Dünya