Taksiciler İstanbul'da yüzde 65’lik zam istiyor

Taksiciler İstanbul'da yüzde 65’lik zam istiyor
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, UKOME toplantısında, indi-bindi ücretinin en az 120 lira olması için yüzde 65’lik bir zam talebinde bulunacaklarını açıkladı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, indi-bindi ücretinin en az 120 lira olması gerektiğini ifade ederek, taksi ve taksi dolmuş ücretlerine yüzde 65 zam talebinde bulunacaklarını açıkladı.

Para Analiz‘de yer alan habere göre, 8 Ocak’ta gerçekleştirilmesi planlanan toplantı öncesinde Aksu, taksicilerin giderlerindeki artışı vurgulayarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na yüzde 65 oranında zam talebi ilettiklerini belirtti.

Aksu, “Haftaya pazartesi yani ocak ayının 8’inde UKOME toplantısı var. Biz İstanbul Taksiciler Esnaf Odası olarak İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Ulaşım Daire Başkanlığı’na en az yüzde 65 oranında taksi ve taksi dolmuş ücret tarifelerine zam yapılmasını talep ettik” şeklinde konuştu.

Giderlerin yüzde 100’ün üzerinde arttığını vurgulayan Aksu, enflasyon, değerleme oranları ve asgari ücretteki artışlarla birlikte araç giderlerindeki yüzde 100’ün üzerindeki artışları dile getirdi. Aksu, “İndi-bindi ücreti en az 120 lira olmalı. Şu anda 70 lira, 120 lira olursa bizim için çok iyi olur. Şu anki fiyatlarla gerçekten maliyeti karşılayamıyoruz; araç fiyatı, işçilik ve yedek parçaya yüzde 100’ün üzeri zamlar yapıldı. Biz de vatandaşımızı düşünüyoruz, kaliteyi artırmamız lazım. Onun için en az yüzde 65 oranında zam almamız lazım” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Ekonomi