Taksiciyi öldüren zanlı: "Evde oturuyordum, canım sıkıldı, vurdum"

Taksiciyi öldüren zanlı: "Evde oturuyordum, canım sıkıldı, vurdum"
İzmir'de, kendisini 'üşümesin' diyerek taksisine alan şoförü öldüren Delil Aysa'nın polis ifadesinde, "Evde oturuyordum, canım sıkıldı, vurdum" dediği öğrenildi.

İzmir'de taksi şoförü olan Oğuz Erge, önceki gece Buca'da 19 yaşındaki Delil Aysal isimli kişiyi soğukta beklemesin diye müşteri olarak aracına aldı. Taksi, Gaziemir Belediyesi yakınlarına geldiğinde Aysal, arka koltuktan tabancayla taksi şoförü Oğuz Erge’ye üç el ateş ederek katletti. Soğuk kanlı bir şekilde yaralı taksici Erge'ye "Bazı insanlara güvenmeyeceksin" diyerek tokat atan Aysal'ın görüntüleri araç içi kamerasına yansıdı.

Cinayete ilişkin görüntülerin incelemesinin ardından katil Aysal, 6 saat içerisinde yakalandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan taksici Oğuz Erge ise vefat etti. Erge'nin cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak defnedilmek üzere memleketi Aydın Söke'ye götürüldü. Cenazeye katılan isimlerden biri de İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık oldu.

"7-8 yıldan beri çok fazla saldırı şikayeti almıyorduk"

Cinayete ilişkin konuşan Anık, son 10 yıldır taksicilerin güvenliğine ilişkin çeşitli çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, “Daha önce de çeşitli şikayetler alıyorduk. Fakat son 10 yıldır bir takım değişiklikler yaptık. Takip sistemi ile araçlarımızı takip ettik. Araçlarımızın bir çoğunda kamera var, hepsine takılacak. Bunlar caydırıcı unsurlardı. 7-8 yıldan beri çok fazla saldırı şikayeti almıyorduk. Bundan üç ay önce bir arkadaşımızın kafasına taşla vurdular ve yaralandı” dedi.

Gazeteduvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre; yaşanan olayın detaylarına değinen Anık, “O gece arkadaşımız saat 04.00 sularında yolcuyu alıyor. Daha önce üç taksiye dur dediğini ve durmadığını söyleyerek, 'İyi ki siz durdunuz' diyor. Taksici arkadaşımız da 'Eve gidiyordum arababayı kapatacaktım. Ama hava soğuk. O nedenle aldım sizi' diyor. Daha sonra da arkadaşımızı vurarak katlediyor. Polisteki ifadesinde bu olayı neden yaptığı sorulunca da 'Evde oturuyordum, canım sıkıldı, vurdum' şeklinde cevaplar veriyor. Zaten daha önceden 9-10 suç kaydı var. Katilin yakalanması açısından kamera faydalı oldu ve 6 saat gibi bir sürede yakalandı. Eğer kamera olmasaydı belki üç gün sonra başka bir taksiciye de yapacaktı” diye konuştu.

'Silah dağıtmak çözüm değil'

Her takside kamera, acil butonu ve benzeri önlemlerin mutlaka bulunması gerektiğinin altını çizen Anık, “Bu işin çaresi bu. Acil butonu veya kamera mutlaka olmalı. Bazı şoför arkadaşlarımız kabin, kafes sistemi diyor. Ancak bizim araçlarımızın çoğu buna uygun değil. Avrupa'daki gibi büyük araçlar değil. İçine kabin koyduğun zaman, yani arka koltukla ön koltuğu ayırdığında o koltukları yerinden kıpırdatamazsınız. Arabanın içi daha da daralır” ifadelerini kullandı. Öte yandan kuyumculara olduğu gibi taksicilere de ruhsatlı silah verilmesi yönündeki yorumları değerlendiren Anık, “Bütün taksici esnafını silahlandırmanın olmayacak bir iş olduğunu düşünüyorum. Silah dağıtmak çözüm değil” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem