Taksim Dayanışması: Taksim'de buluşuyoruz

Taksim Dayanışması: Taksim'de buluşuyoruz
Taksim Dayanışması, " Yarın (Salı) 19.00'da Taksim'de TMMOB Makina Mühendisleri Odası önünde buluşuyoruz" çağrısı yaptı.

Gezi Davası'nda tutuklu olarak yargılanan iş insanı Osman Kavala hakkında ağırlaştırılmış müebbet, Ayşe Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater Utku, Yiğit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altınay, Şerafettin Can Atalay hakkında ise 18 yıl hapis cezasına hükmetmesinin ardından 'Adalet Nöbeti' çağrısı yapıldı.

Taksim Dayanışması'nın sosyal medyadan yaptığı çağrıda şöyle denildi:

"Ülkemizin en karanlık günlerinden birini yaşıyoruz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mahkemenin aldığı bu kararın hukuki olarak meşru olmadığını biliyoruz. Bu karar hukuki değil siyasi bir karardır, reddediyoruz. Bizler hukukun üstünlüğüne inanan, her koşulda adaleti, demokrasiyi savunan kurumlar olarak, bu ülkenin demokrasi güçleri olarak bu kararı reddediyoruz. Çağlayan'ı terk etmiyor, bu hukuksuzluğa karşı sesimizi yükseltiyoruz. Adalet Nöbeti için Çağlayan Adliyesi'ndeyiz.”

Taksim Dayanışması daha sonra da yarın için çağrıda bulundu. Hesaptan yapılan paylaşımda, "Gezi Davası'nda verilen hukuksuz karara karşı gerçekleştireceğimiz basın açıklaması için yarın (Salı) 19.00'da Taksim'de TMMOB Makina Mühendisleri Odası önünde buluşuyoruz" denildi. (Kısa Dalga)

Gündem