Taksim'de 'İsrail ile ticari anlaşma' protestosuna ters kelepçeli gözaltı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, AKP'nin İsrail ile ticaret yapmasına da tepkiler yükseliyor. Taksim'de yapılan eylemlerde çok sayıda kişi ters kelepçe ile gözaltına alındı.

Taksim Beyoğlu'nda 'Filistin İçin Bin Genç' topluluğu tarafından düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşünde polis, çok sayıda kişiyi ters kelepçeyle gözaltına aldı.

gkfjvnfxgaebfb8.jpg

"Filistin İçin Bir Genç" adlı sosyal medya hesabının paylaştığı videolara göre çok sayıda kadının ters kelepçeyle polis otobüsüne bindirildiği görüldü.

Paylaşımda şöyle denildi:

"Türkiye'nin polisi İsrail'in askeri! Darp edilerek ters kelepçeyle gözaltına alınan arkadaşlarımıza araçta elleri bağlı olmasına rağmen işkence devam ediyor! Ne koruduğunuz holdingler ne de onların yardımcısı devlet şiddeti bizi korkutabilir. #İsrailleTicareteDurDe"

Eylemci grubun sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerde de gözaltı sırasında uygulanan polis şiddeti dikkat çekti.

Paylaşımda, "İşkence ile gözaltına aldığınız 1'i çocuk 43 arkadaşımızı derhal serbest bırakın! Filistin için beraber mücadele ettiğimiz arkadaşlarımızın yanındayız!" denildi.

Öte yandan CHP olayların incelenmesi için heyet gönderdi, içişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise iki polisin açığa alındığını duyurdu. (Kısa Dalga)

Gündem