Taksim saldırısında ilginç detay: Savcı 'göçmen kaçakçılığı'ndan da tutuklama istedi

Taksim saldırısında ilginç detay: Savcı 'göçmen kaçakçılığı'ndan da tutuklama istedi
İstanbul'daki İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 5 kişiye daha tutuklama talep edildi. Savcı, 5 kişi için "göçmen kaçakcılığı"ndan da tutuklama istedi

Taksim'de 13 Kasım Pazar günü düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi yaralanmıştı. Soruşturmanın 'bir numaralı' zanlısı Ahlam Albashir dahil 19 kişi tutuklanmıştı. Resmi rakamlar, saldırıyı PKK'nın düzenlediğini bildirmişti.

Suriye'nin Azez kentinde yakalanan Hasan Ali ve korsan taksicilik yapan Jarkas kardeşlerin babası Salih Jarkas'ın da bulunduğu 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.

Savcılıkça sorguları tamamlanan 5 şüpheli'yi tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Savcılığın tutuklama sevk yazısındaki bir ayrıntı dikkat çekti. Savcılık, 5 zanlının, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' ve 'nitelikli kasten öldürme' suçlarının yanısıra, 'göçmen kaçakçılığı'ndan da tutuklanmalarını talep etti. (DHA)

Gündem