Taliban tarih vermişti: Afganistan'da kadın spikerler burkayla ekrana çıktı

Taliban tarih vermişti: Afganistan'da kadın spikerler burkayla ekrana çıktı
Taliban, kadınların burka giyme zorunluğu için tavsiye demiş, burka giymeme özgürlüğü için son gün olarak 21 Mayıs tarihini vermişti. Bugün kadın spikerler ekranlara burkayla çıktı.

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın, televizyon sunucuları başta olmak üzere ekran önüne çıkan kadınlara burka giyme zorunluluğu getirmesi sonrasında bugün Afganistan TV'lerinde bir kadın spiker burka ile ekrana çıktı.

Geçen yıl ülkedeki yabancı güçlerin ülkeden ayrılmasıyla Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban “televizyona çıkan bütün kadınlar burka giymeli” demişti.

Sözcü'nün haberine göre yönetime geldiklerinde bütün dünyaya “Biz değiştik. Biz eski Taliban değiliz” diyerek kadınlara daha fazla hak tanınacağını öne süren Taliban’ın “tavsiyesi” sonrasında bugün televizyona çıkan bütün kadın gazeteciler ve sunucular burka ile izleyicinin karşısına çıktı.

Taliban’ın Ahlak Bakanlığı Sözcüsü Akif Mahajar geçen hafta yaptığı açıklamada burka kararının bir tavsiye olduğunu söylemiş ve burka kullanılmaması için son günün 21 Mayıs olduğunu duyurmuştu.

ABD önderliğindeki batılı güçlerin 2001’de Taliban hükümetini devirmesinden sonra kadınlara birçok hak verilmiş fakat geçen yıldan beri kadınlara verilen haklar tek tek geri alınmıştı.

Dünya