Taliban'ın İyiliğe Davet ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı müzisyene müzik aletini yaktırdı

Taliban'ın İyiliğe Davet ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı müzisyene müzik aletini yaktırdı
Afganistan'da Taliban yönetimi tarafından kurulan İyiliğe Davet ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı ülkenin Paktia eyaletinde bir müzisyene ekmek teknesi müzik aletini yaktırıp o anları kameralarla kayda aldı.

ABD'nin çekilmesinden sonra Afganistan'da yönetime gelen Taliban'ın İyiliğe Davet ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı tarafından uygulanan akıl dışı ilk uygulama mağazalardaki cansız mankenlerin kafalarını kestirmek olmuştu.

Taliban bu sefer ülkedeki müzik aletlerini müzisyenlere yaktırmaya başladı. Ülkenin Paktia eyaletinde çekildiği anlaşılan görüntülerde bir müzisyenin kendi müzik aletini yaktıktan sonraski çaresizlik ve korkusu kameralara yansıdı.

Afgan gazeteci Abdulhaq Omeri o anları sosyal medya hesabından "Yerel müzisyenler ağlarken Taliban müzisyenin müzik aletini yaktı" notuyla paylaştı.

Taliban'ın yönetime gelmesinin ardından yoksulluk ve sefaletin büyük artış gösterdiği Afganistan'da, insanlar yiyecek ekmeğe muhtaç duruma geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) raporlarına göre, ülkenin yarısı gıda temininde zorluk yaşarken halkın yüzde 97'sinin yoksul olarak tanımlandığı ülkede, bir lokma ekmek alabilmek için kızlarını satmak zorunda kalan ailelerin sayısı artıyor. (halktv.com.tr)

Dünya