Tamer Karadağlı'nın "Bakımsız" diye Antalya Belediyesi'ni şikayet ettiği binanın sorumluluğu Bakanlık'ta çıktı

Tamer Karadağlı'nın "Bakımsız" diye Antalya Belediyesi'ni şikayet ettiği binanın sorumluluğu Bakanlık'ta çıktı
Tamer Karadağlı, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu’nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi için "Rezalet! Hiçbir şey yapılmamış. Gerçekten utanç kaynağı, inanamıyorum. Bina savaştan çıkmış gibi korkunç durumda. Belediye bunları görmüyor mu?" dedi. Ancak binanın sorumluluğunun Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda olduğu ortaya çıktı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Antalya ziyareti sırasında Haşim İşcan Kültür Merkezi’nden video paylaştı. Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu’nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi’ndeki bakımsızlıktan şikayet eden Karadağlı, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi.

Karadağlı paylaşımında, "Rezalet! Hiçbir şey yapılmamış. Gerçekten utanç kaynağı, inanamıyorum. Bina savaştan çıkmış gibi korkunç durumda. Belediye bunları görmüyor mu?" ifadelerini kullandı.

Karadağ’lının "rezalet" diye tanımladığı binanın işletmesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’ne ait olduğu ortaya çıktı.

Böcek: Siyasi propaganda yapacağına genel müdürlük yapsaydı bilirdi

Halk TV'de Buket Güler'in konuğu olan CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karadağlı'ya şu sözlerle yanıt verdi:

"Rezalet dediği binanın bakım ve onarımı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait. Siyasi propaganda yapacağına genel müdürlük yapsaydı bilirdi."

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bünyesinde

Kültür Merkezi, 2003 yılında mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan araziye yapıldı. Bina, 2006 yılında Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'ne devredilerek aynı yılın Aralık ayında Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından ortaklaşa kullanılmak üzere açıldı.

Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü, Tamer Karadağlı’nın yönettiği Devlet Tiyatroları’nın da bağlı olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bünyesinde bulunuyor. (Kısa Dalga)

Gündem