Tanju Özcan: Zafer Partisi’ne asla girmem, o adamın telefonu dahi bende yok

Tanju Özcan: Zafer Partisi’ne asla girmem, o adamın telefonu dahi bende yok
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Siyasetçi elbette popülist olmalıdır, sanatçı da siyasetçi de kendinden söz ettirmek isteyendir. Bunu açık açık söylemezler ama gerçek böyledir. Ben elbette popülistim.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı ziyaret etmişti. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Tanju Özcan'ın yakında Zafer Partili olacağı yönündeki yorumunun ardından Özcan'ın kendisini aradığını belirtti. Alçı, telefon görüşmesini yazısında şöyle aktardı:

"(...) Aramızda geçen konuşmayı yazacağımı kendisine de söylediğim için aynen burada aktarıyorum:

“Nagehan Hanım benimle ilgili yorumlarınızı dinledim, siz beni hiç tanımamışsınız” diye girdi söze.

“Neden?” diye sorunca “Ben Zafer Partisi’ne asla girmem, o adamın telefonu dahi bende yok, yalnızca bir kez görüştük, o kadar. Kendisini doğru düzgün tanımam" dedi.

O adam diye bahsettiği Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ.

Halbuki Özdağ, Özcan’ın CHP’den ihraç edilmesi gündeme geldiğinde kendisine “Tanju Özcan’ın Zafer Partisi’ne katılmasını ister misiniz?” sorusu yöneltildiğinde “İsteriz tabii…” yanıtını vermişti.

Özcan ise çok net bir şekilde Zafer Partisi seçeneğini kapattı, üstelik Özdağ ile arasına net mesafe koyan bir tonda konuştu.

Birbirlerinden ne kadar hazzederler bilemeyiz ama göçmenlere düşmanlık konusunda iki ismin de örtüştüklerine şüphe yok.

Öte yandan benim dün üzülerek izlediğim Meral Hanım’ın Bolu’da yaptığı konuşmaydı.

Tanju Özcan’ın göçmenlere yönelik tutumuna destek verdi Sayın Akşener.

Bu çıkışı gördükten sonra bu kez de ben Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı aradım. Konuyu cumhurbaşkanlığı adaylığına getirdim zira Özcan Akşener’e kendisinin de cumhurbaşkanı adayı olarak değerlendirilmesini istediğini söyledi.

“Ben 40 yaşını doldurmuş, üniversite mezunu, devlet tecrübesi olan, belli bir başarı elde etmiş bir isimim, elbette böyle bir iddiam olabilir, kendimi hatırlattım” dedi gülerek.

Peki ya CHP? Bu ziyaretle ilgili bir rahatsızlık iletildi mi Tanju Özcan’a?

Özcan’ın bana aktardığına göre rahatsızlık değil memnuniyet ifade edilmiş. Çarşamba günü, yani ziyaretten bir gün önce Özcan, Seyit Torun’u arayıp Meral Akşener’in ziyareti ile ilgili izin alıp bilgi vermiş. Torun da “Çok iyi olur, memnun oluruz” diyerek destek vermiş. O buluşmada CHP’den bir temsilci olduğunu da hatırlattı Bolu Belediye Başkanı.

Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmediğini de sordum.

“Hayır ihraç süreci başladığından beri Genel Başkan benimle görüşmüyor” diye yanıtladı.

Her ne kadar Seyit Torun nezaketen “İyi olur” demiş olsa da ihraç aşamasındaki bir belediye başkanını Akşener’in ziyaret etmesi CHP’nin elbette hoşuna gitmemiştir diye düşünüyorum.

Özcan kendisine yönelik ‘popülist’ eleştirilerine de “Ben bu eleştirileri anlamıyorum Nagehan Hanım, siyasetçi elbette popülist olmalıdır, sanatçı da siyasetçi de kendinden söz ettirmek isteyendir. Bunu açık açık söylemezler ama gerçek böyledir. Ben elbette popülistim” diye cevap verdi.

Hakkını vereyim, fikirleri ile kesişmem mümkün değil ama Tanju Özcan dikkat çekmeyi bilen ve tuhaf seviyede bir dürüstlüğe sahip bir politikacı."

Politika