Tarhana Yunanistan'da nasıl yapılıyor? İşte birçok Yunan aşçının yaptığı tarhananın yapılışı

Tarhana Yunanistan'da nasıl yapılıyor? İşte birçok Yunan aşçının yaptığı tarhananın yapılışı
Yunanistan'da birçok aşçı tarhana çorbasını kıymalı yapıyor. Peki kıymalı tarhana çorbası nasıl yapılır ? İşte püf noktalarıyla kıymalı tarhana çorbasının tarifi

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan tarhana, genellikle kış aylarında tüketilen besleyici bir çorba olarak bilinir. Bu lezzetli çorba, genellikle kıyma ile yapılan bir tarif olarak karşımıza çıkar.

Yunanistan'ın farklı bölgelerinde de farklı tariflerle yapılan tarhana çorbası, herkesin damak zevkine hitap edecek şekilde çeşitlilik gösterir.

KIYMALI TARHANA ÇORBASI TARİFİ

Malzeme listesi:

maxresdefault-001.jpg

  • 100 gr kıyma
  • 1,5 çay bardağı toz tarhana
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (eğer kıymanız yağlı ise tekrar yağ eklemenize gerek yok, bu yağ miktarı kıymanın yağ oranına bağlı)
  • 7-8 su bardağı sıcak su
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

HAZIRLANIŞI

  1. Tencereye kıyma alınır. Üzerine sıvı yağ eklenerek kavrulmaya bırakılır (kıymayı kavururken kurutmayın)
  2. Kıyma piştikten sonra salça eklenir. 3 – 4 dk daha kavurmaya devam edilir. Ardından üzerine sıcak su eklenir. Kaynamaya bırakılır.
  3. Ayrı bir kasede tarhana az su ile ezilerek sulandırılır. Çorba kaynamaya başladıktan 10 dk sonra hızlıca karıştırılarak çorbaya eklenir.
  4. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edilir. Kaynayınca altı kısılır. Rendelenmiş sarımsaklar ve tuz eklenir. 10-12 dk sonra altı kapatılır.

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam