Tarihi Yarımada'ya yeni tramvay projesi

Tarihi Yarımada'ya yeni tramvay projesi
Metro İstanbul ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), yeni kurulacak duraktan hareket edecek 'Galataport-Beyazıt Turistik Tramvayı' projesini hayata geçirecek.

İBB iştiraklerinden Metro İstanbul, TÜRSAB'la İstanbul’un kruvaziyer turizmine değer katacak ve kent ulaşımını kolaylaştıracak yeni bir projeyi başlatacak.

Kruvaziyer gemilerle İstanbul Galataport Limanı’na gelen ve yoğun trafik nedeniyle Tarihi Yarımada’ya ulaşmak isteyen turistleri bölgeye taşıyacak 'Galataport-Beyazıt Turistik Tramvayı' hayata geçecek.

Böylece İstanbul’a kruvaziyerle gelen turistlerin, görülmesi gereken noktalara ulaşması kolaylaşacağı belirtildi.

Proje için imzalar Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy ve TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’nın katıldığı törenle atıldı.

İmza töreninde Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy şöyle konuştu: “Bugün imzaladığımız proje, kamunun kaynaklarını minimum harcayarak fayda-maliyet açısından büyük değer yaratan bir proje oldu. Ülkeye, şehre ve turizme faydası büyük olan kruvaziyer turizminin İstanbul’da daha da geliştirilmesi gerektiği yıllardır konuşulan bir konuydu, bugün gerçekleştiriyoruz. Turistlerin, Tarihi Yarımada’ya ulaşması, İstanbul’un en değerli, tarihi, turistik yerlerini gezmesi son derece önemli.

'YOLCULARIMIZIN KONFORU ETKİLENMEYECEK'

Projenin T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattında kendi yolcularımızın yoğun olmadığı 09.00-16.00 saatleri arasında kruvaziyer yolcularına mevcut hattımızı kullanarak özel bir hizmet sunacağız, böylece diğer yolcularımızın konforu da etkilenmeyecek. Turistleri karakolu ulaşımından çok daha hızlı bir şekilde, 17 dakikada, trafikten bağımsız olarak Galataport bölgesinden Sultanahmet ve Beyazıt’a ulaştıracağız.”

Tramvay biletlerinin TÜRSAB ile Metro İstanbul tarafından geliştirilen ara yüz üzerinden TÜRSAB üyesi acenteler tarafından satılacağı bilgisini paylaşan Soy, hattın 2023’te faaliyete geçeceğini de sözlerine ekledi. (ANKA)

Yaşam