Tarikatçı Ali Rıza Sade Hoca’ya engelli kadına tecavüz suçundan 27 yıl hapis cezası

Tarikatçı Ali Rıza Sade Hoca’ya engelli kadına tecavüz suçundan 27 yıl hapis cezası
Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade, “Nitelikli Cinsel Saldırı” ve “Cinsel amaçlı hürriyeti engelleme” suçlarından hapse mahkum edildi.

İsmailağa cemaatine yakınlığı ile bilinen Uzlet İlim Yayma Derneği'nin başkanı Alperen Sade’nin zihinsel engelli E.D.’ye cinsel saldırıda bulunarak intihara sürükleme suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

Halk Tv’den Seyhan Avşar’ın haberine göre Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Sade'ye “Nitelikli Cinsel Saldırı” suçundan 18 yıl, “Cinsel amaçlı hürriyeti engelleme” suçundan 9 yıl olmak üzere toplam 27 yıl hapis cezası verdi.

Ne olmuştu?

23 yaşındaki yüzde 50 zihinsel engelli E.D., 7 Mart günü her gün dedesinin bırakıp aldığı çalıştığı okuldan görevlilere “Canım sıkılıyor” diyerek ayrıldı. E.D., okula yakın bir yerde bir bankta otururken yanına Ali Rıza Sade Hoca Efendi olarak tanınan Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade (34) geldi. Sade, E.D.’yi gezdirmek istediğini söyledi. Teklifi kabul eden E.D., Sade’nin aracına binerken, Tuzla’ya doğru yola çıktılar. E.D. araçta dedesini aramak istedi. Ama iddiaya göre Sade buna izin vermedi ve “Seni öldürürüm” diyerek tehdit etti. Sade, E.D.’yi Çekmeköy’deki evine götürerek tecavüz etti.

Dava dosyasına göre Sade, daha sonra banyoya sokarak yıkadığı E.D.’yi gece saat 01.00 sıralarında AVM’ye yakın bir köprü altına bırakıp kaçtı. E.D. çalıştığı anaokuluna kadar yürüdü. Evini bulamayınca okulda sabahladı. Sabah okula gelen öğretmenler E.D.’nin ailesini arayarak haber verdi.

E.D.’nin başından geçenleri kız kardeşine anlatması üzerine aile emniyete başvurdu. Emniyetin çalışması sonucu Alperen Sade, olaydan 10 gün sonra gözaltına aldı.

Suçlamaları reddeden Alperen Sade, çıkarıldığı Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanırken, yaşadıklarını anlatamayan E.D. olaydan 15 gün sonra, 23 Mart’ta Pendik’te ailesi ile yaşadığı apartmanın 4’üncü katından atlayarak yaşamına son verdi. (Kısa Dalga)

Kadın