Tarikatta çocuk istismarını ortaya çıkaran Timur Soykan hedef gösterildi

Tarikatta çocuk istismarını ortaya çıkaran Timur Soykan hedef gösterildi
Hiranur Vakfı’nın merkezinde olduğu çocuk istismarını ortaya çıkaran gazeteci Timur Soykan hedef gösterildi.

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında imam nikahı ile evlendirdiği kızının yaşadığı istismarı ortaya çıkaran gazeteci Timur Soykan, #TimurSoykanTutuklansın etiketiyle hedef gösterildi.

Mizah dergisi olduğunu söyleyen Misvak, sosyal medya hesabından "Timur Soykan ve zihniyeti tutuklansın” paylaşımı yaptı.

Misvak'ın Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Fadime Şahin infialini tekrarlamak isteyerek İslam'a saldıran Timur Soykan ve zihniyeti tutuklansın" ifadeleri kullanıldı.

Hesabın paylaştığı görselde ise arka bölümde Fethullah Gülen’e benzetilen bir figür ile masada 'algı operasyonu', ‘BirGün’, ‘darbe’, ‘ayaklanma’ gibi ifadelerin yer aldığı 'belgeler' kullanıldı.

Misvak'ın tweetinin ardından iktidara yakın hesaplar tarafından "Timur Soykan Yargılansın" hastag'i ile hedef gösterme kampanyası başlatıldı.

Soykan'dan yanıt: Karanlığa karşı yazmaya devam edeceğiz

Hedef gösterilen Timur Soykan, Twitter hesabından yanıt vererek "Keşke #TimurSoykanYargılansın diye kampanya yapanlar, defalarca tanık olduğumuz tarikatların karanlığındaki çocuk istismarlarına da ses çıkarsa. Bunun yerine belgeli, iddianameye dayanan habere saldıracak kadar alçalıyorlar. Biz tabii ki bu karanlığa karşı yazmaya devam edeceğiz" dedi.

Gündem