Tarım Bakanlığı illere 'acele' koduyla yazı gönderdi

Tarım Bakanlığı illere 'acele' koduyla yazı gönderdi
Tarım Bakanlığı, illere ‘acele’ koduyla yazı göndererek, büyükbaş erkek hayvan sayısının iki gün içinde bildirilmesini istedi.

Ramazan öncesi ete art arda zam gelirken, devlet kesim olgunluğuna erişebilecek büyükbaş erkek hayvan sayısının belirlenebilmesi için rapor istedi.

29 Mart’ta illere “acele” koduyla yazı gönderen Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü, kırmızı et üretimine dair planlama için işletmelerde mevcut besideki büyükbaş hayvan varlığının tespiti ve işletmelerin kapasitesi, doluluk oranı, üç ayda kesilebilecek büyükbaş erkek hayvan sayısının belirlenmesinin amaçlandığını belirtti. İl ve ilçe müdürlüklerindeki tüm araç, idari ve teknik elemanların görevlendirilmesi, personelin, işletme sahibine tespit tutanağı imzalatması, en geç 30 Mart’a kadar işletmelerin bizzat görülüp, kulak küpesi, aşılama ve sevk belgeleri dikkate alınarak hazırlanacak raporu göndermesi istendi.

‘ESKİ RAKAMLARI GÖNDERECEKLER’

CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun, besicinin maliyetler nedeniyle hayvanlarını kestirdiğini ancak küpelerini henüz teslim etmediği için hayvan varlığının yüksek görüldüğüne dikkat çekti. Aygun, “Ahırlar bomboş. İki günde nasıl sayacaklar? Eski rakamları gönderecekler” dedi.

Ayçiçeği yağında da benzer durumun yaşandığına işaret eden Aygun, “Yağ var diyorlar. Rusya ihracatı durdurmuş. Elden gelen öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz. Rusya ihracata vergi ile kısıtlama getiriyor, biz ithalatta vergileri sıfırlıyoruz. Tarım bitti” şeklinde konuştu.

Ekonomi