Tarım kooperatiflerinde son durum: 10 ürünün fiyatı değişmedi, birine zam geldi

Tarım kooperatiflerinde son durum: 10 ürünün fiyatı değişmedi, birine zam geldi
Türkiye gazetesi, tarım kooperatifi marketlerindeki 'indirimi' kalem kalem karşılaştırdı: Pirinçte yüzde 28, ayçiçeği yağında yüzde 10 indirime gidilirken, karşılaştırılan 10 üründe herhangi bir fiyat değişikliği olmadığı, sıvı sabunda ise yüzde 30 zam yapıldığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ucuz gıda talimatının ardından Tarım Kredi marketlerinde indirim uygulamasına dün başlandı. Ancak, marketlere akın eden yurttaşlar beklediği indirimi bulamadı. İktidara yakın gazetelerde 'indirimle rafların boşaldığını' haberlerine yer verilirken Türkiye gazetesi 'indirimin sınırlı kaldığı'nı yazarak Tarım Kredi Kooperatiflerine ait bir marketin 12 Ağustos 2022 fiyatları ile dünkü fiyatlarını karşılaştırdı.

Türkiye'den Cevdet Fırat Aydoğmuş'un haberine göre pirinçte yüzde 28, ayçiçeği yağında yüzde 10 indirime gidilirken, karşılaştırılan 10 üründe herhangi bir fiyat değişikliği olmadığı, sıvı sabunda ise yüzde 30 zam yapıldığı görüldü.

12 Ağustos’taki raf fiyatı 9,90 TL olan Elit sıvı sabunun (750 ml), 15 Ağustos’taki fi yatı yüzde 26 zamla 12.50 TL’ye yükseldi.

HABERİN TAMAMI

Ekonomi