Tarım Kredi'nin marketlerinde de ürün fiyatları katlandı

Tarım Kredi'nin marketlerinde de ürün fiyatları katlandı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın alışveriş yaptığı Tarım Kredi Kooperatifleri’nin marketlerinde 1 yılda fiyatlar 2,5 kat arttı.

Düşen alım gücüne karşın alternatif olarak sunulan Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde bir yıldaki enflasyon bazı ürünlerde yüzde 265'e kadar çıktı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut geçe yıl ile bu yılın alışveriş sepetini karşılatırdı.

Bulut, “Geçen yıl 134.30 TL'ye alınan 12 kalem ürün bu yıl 487.50 TL oldu. TÜİK'e göre enflasyon yüzde 84.39 ama Tarım Kredi mağazalarında bir yılda oluşan fark yüzde 263” dedi.

Akaryakıttan elektriğe, gübreden tohuma birçok kalemdeki zamların iğneden ipliğe bütün temel gıda maddelerine yansıdığını kaydeden Bulut, şöyle devam etti: “5 bin 500 TL olan asgari ücret fahiş zamlar karşısında eridi, vatandaşın alım gücü kalmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ‘Fiyatlar gayet uygun' dediği Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerde de enflasyon patlaması var. Zam gelmeyen tek bir ürün 25 kuruşluk market poşeti. ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç' safsatası ve düşük TL, yüksek kur politikası tüm ürünlerin üretim maliyetlerini artırdı. Ancak, iktidar, cambaza bak misali, zincir marketleri hedef göstererek sorumluluktan kaçıyor." (Kısa Dalga)

Ekonomi