"Tarkan, Sunay Akın burada sizin de çıkabileceğiniz ağaçlar var"

"Tarkan, Sunay Akın burada sizin de çıkabileceğiniz ağaçlar var"
Rize İkizdere'deki İşkencedere Vadisi’ne yapılmak istenen taş ocağına karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Ağaç katliamını engellemek için bugün de nöbete devam eden köylüler ve desteğe gelenler ağaçlara çıkarak beklemeye başladı. İkizdereli bir yurttaş "Tarkan, Sunay Akın mesajını aldım, burada sizin de çıkabileceğiniz ağaçlar var" dedi.

Rize'nin İkizdere ilçesindeki İskencedere Vadisi'nde açılmak istenen taş ocağına karşı yurttaşların doğa mücadelesi sürüyor. Ağaç katliamını engellemek için bugün de nöbete devam eden köylüler ve desteğe gelenler ağaçlara çıkarak beklemeye başladı. Bazı yurttaşlar gece çalışmasına karşı ağaçta sabahladı.



Rize'nin İyidere ilçesinde projelendirilen Rize İyidere Lojistik Liman İnşaatı'nda kullanılması amacıyla İkizdere'deki biyoçeşitlilik açısından zengin İskencedere Vadisi'nde taş ocağı açılmak isteniyor.

İskencedere Vadisi'ndeki canlı çeşitliliğine dikkat çeken bir başka yurtaş, ağaçların bulunduğunu alandan, "Hepsini yok etmeye geldiler. Yok ediyorlar. Neredesin, Türkiye neredesin? Durdurabiliriz" diyerek mücadeleye destek çağrısı yaptı. Çocukluğunun İskendere'de geçtiğini söyleyen İkizdereli bir yurttaş, "Annem beni buraya getirdi, iş yaparken salıncakta sallandırdı, uyuttu. Bu yazık değil mi bize? Bizim de çoluk çocuğumuz var. Ölürsem de burada öleceğim, kalırsam da burada kalacağım" diyerek çalışmalara sitem etti.

(ANKA/ Evrensel)

Gündem