Tartışmalı fetvalardan sonra Diyanet'e sosyal medya ayarı

Tartışmalı fetvalardan sonra Diyanet'e sosyal medya ayarı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tartışmalı fetvaların ardından Diyanet’in dini konulardaki en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu (DİYK) için sosyal medya düzenlemesi getirdi.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın imzasıyla DİYK Başkanlığı ve merkez birimlerine “Medya konusunda birimler arası koordinasyon” konulu bir yazı gönderildi.

Yazıda, “Kurumsal olarak olumsuz durumlarla karşılaşma riskinin en aza indirilmesi amacıyla bundan böyle birimler adına açılmış sosyal medya hesaplarından paylaşılacak ilan, afiş, bilgilendirme mesajı ve basın açıklaması tarzındaki tüm paylaşımların basın müşavirliği ile istişare edilerek paylaşılması” istendi.

Yazıda, medyaya verilecek röportajların da basın müşavirliğinin planlaması ve eşgüdümünde gerçekleştirilmesinin büyük önem arz ettiği belirtildi.


Yazının, “hizmete özel” koduyla gönderilmesi ise dikkat çekti. Cumhurbaşkanı kararıyla yayımlanan gizlilik dereceli belgelerde uygulanacak esaslar yönetmeliğine göre bu kod, izinsiz açıklanması veya yetkisiz kişilerce öğrenilmesi halinde herhangi bir idari faaliyete, gerçek veya tüzel kişiye, idari soruşturmaya, adli soruşturmaya ve kovuşturmaya zarar verebilecek belgeler için kullanılıyor.

Gündem