Tayvan'da 7.4 büyüklüğünde deprem

Tayvan'da 7.4 büyüklüğünde deprem
Tayvan'da meydana gelen 7,4'lük depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 10'a ulaşırken 38 kişiden haber alınamadığı açıklandı.

Tayvan'ın Hualien kentinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 10'a yükseldiği bildirildi.

Depremin ardından oluşturulan Acil Operasyon Merkezinden yapılan açıklamaya göre, arama ve kurtarma ekipleri, Hualien'in kuzeyindeki Taroko Ulusal Parkı'nda 65 yaşındaki bir kişinin cansız bedenine ulaştı. Şu ana kadar doğrulanan can kaybı sayısı 10'a ulaşırken 38 kişiden halen haber alınamadığı açıklandı.

Deprem sırasında Taroko Ulusal Parkı yakınında 8 numaralı bölge kara yolunda seyreden 3 otobüsle irtibat kurulamadığı, otobüste seyahat eden 30 otel çalışanı, 6 yürüyüşçü ve 2 turistin kayıp olduğu belirtildi. Öte yandan depremin ve artçı sarsıntıların sebep olduğu heyelanların yolları ve geçitleri kapatması, şantiyelere erişimi engellemesi nedeniyle 660 kişi mahsur kaldı.

Arama ve kurtarma çalışmalarının Ulusal Park'ın bulunduğu Taroko Vadisi ve çevresindeki 8 numaralı kara yolu üzerindeki bölgelere odaklandığı kaydedildi.

10 kişi yaşamını yitirirken, 1067 kişi yaralandı

Resmi rakamlara göre, depremde 10 kişi yaşamını yitirirken, 1067 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin 5'inin kadın olduğu kaydedildi.

Deprem ve artçıları 24 toprak kaymasına yol açarken 35 kara yolu, köprü ve tünel hasar gördü. Hualien ve çevresinde toplam 125 binada hasar meydana geldi. Depremin ardından 100'den fazla artçı sarsıntı kaydedildi. (AA)

Gündem