TBMM Başkanı Şentop: "10 bin dolar alan kimse açıklansın"

TBMM Başkanı Şentop: "10 bin dolar alan kimse açıklansın"
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi" açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik eleştirilerine tepki gösterirken, "Bunu bilen de ben değilim açıklayacak olan da ben değilim. Ben de 10 bin dolar alan kimdir, açıklansın diyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suç örgütü lideri Sedat Peker’in bir siyasetçiye ‘her ay 10 bin dolar gönderdiği' şeklindeki açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü partisinin grup toplantısında bu konuya değinerek TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u eleştirdi.

Kılıçdaroğlu Şentop'un bu ismi açıklamasını isteyerek "Ayda 10 bin dolar rüşvete bağlanan siyasetçi kim? Şentop bu konuyu açıklamak zorundadır. Eğer Şentop konuşmuyorsa acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor? Şentop sessiz kalamaz" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop bugün yaptığı açıklamada CHP liderine yanıt verdi.

Şentop, "Kılıçdaroğlu beni hedef alan iftirada bulundu. Bunu açıklayacak kişi ben değilim muhatabıdır" ifadelerini kullandı.

Şentop, "10 bin dolar alan kimse açıklansın. Haysiyetsizce ve ahlaksızca bir iftira olarak görüyorum. Buna cevap vermesini kendisinden bekliyorum. 10 bin dolar kimdir, açıklansın diyorlarsa açıklansın. Ama konumuz o değil. Bunu ifade eden de bilen de ben değilim." dedi. 

 

Gündem