TBMM Başkanvekili Akar'dan Işık'a 'yumruk tepkisi: İnsanlık erdemi taşıyorsa hatasını anlayıp özür dilemeli

TBMM Başkanvekili Akar'dan Işık'a 'yumruk tepkisi: İnsanlık erdemi taşıyorsa hatasını anlayıp özür dilemeli
TBMM Başkanvekili Haydar Akar, Genel Kurul’da AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın attığı yumruk nedeniyle fenalaşarak tedavi altına alınan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret etti. Akar, Hüseyin Örs’e yumruk atan Zafer Işık için, “Eğer insanlık erdemi taşıyorsa hatasını anlayıp özür dilemelidir, doğrusu budur. Ama taşımıyorsa yapacak bir şey yok, o kendi takdiridir. Kimsenin onun özrüne de ihtiyacı yok. Bir suç işlemiş, adli bir suç bu” dedi.

TBMM Başkanvekili Haydar Akar, Hüseyin Örs'ü bugün Ankara Güven Hastanesi’nde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Akar, ziyaretin ardından, dün kendi yönettiği birleşimin arasında yaşanan olay ve Hüseyin Örs’e yumruk atan Zafer Işık’ın olay sonlasında yaptığı açıklamaya ilişkin şunları söyledi:

"Fiziki şiddet uygulamak kesinlikle tasvip edilecek olay değil"

“Birleşimi ben yönetiyordum, tabii ara verdikten sonra olmuş olan bir olay, ben içeride öğrendim. Kavga ortamı da yoktu. İçeriden gelen arkadaşlar, içeride kavga olduğunu söylediler. Hoş bir durum değil. Evet zaman zaman oluyor ama ben kapatırken de oturumu, böyle kavgalık bir ortam yoktu. Niye, niçin yaptı, bunu sorgulamak lazım. Şimdi Hüseyin Bey’i ziyarete geldik, sağlığı iyi. Hoş bir olay değil tabii ki. İlle bir arkadaşımız bu derecede ciddi bir şekilde şiddete uğramasıyla bu olaylar gündeme gelmemeli. Meclis’te bu olaylar, nahoş olaylardır. Yapılmaması gereken, milletvekiline yakışan işler değildir. Evet, laf atılabilir; Meclis’in geçmişinde bunlar var ama fiziki şiddet uygulamak kesinlikle tasvip edilecek olay değil.

"Eğer insanlık erdemi taşıyorsa hatasını anlayıp özür dilemelidir"

Zafer Bey’in bir tweetini gördüm, ‘Özür dilemeyeceğim’ şeklinde. Bu bir insanlık vasfıdır tabii, insanın erdemliliği ile ilgili bir olaydır. Eğer insanlık erdemi taşıyorsa hatasını anlayıp özür dilemelidir, doğrusu budur. Ama taşımıyorsa yapacak bir şey yok, o kendi takdiridir. Böyle bir olaydan sonra, ‘Meclis’te olağan böyle şeyler’… Olağan falan değil. Meclis’te, kendini bilmez, milleti temsil etmeyi hak etmeyen bir iki milletvekilinin çıkarmış olduğu, geçmişte de bugün de olaylardır. Milletini temsil eden milletvekilleri, millete oradan vereceği mesaj insanlık vasıflarını öne çıkartan, yaptığı hatanda da ders alan ve bundan da özür dilemesini ders alan insanlar olmalıdır ki toplum refah, huzur içinde birbirlerine karşı daha saygılı olsun. Kimsenin onun özrüne de ihtiyacı yok. Bir suç işlemiş, adli bir suç bu. Dediğim gibi, o vasıfları taşımıyorsan yapacak bir şey yok demektir.” (ANKA)

Politika