TBMM Başkanvekili Önder'den AKP'li milletvekillerine: Tayyip Bey, 'Hakkımı helal etmiyorum' dedi size

TBMM Başkanvekili Önder'den AKP'li milletvekillerine: Tayyip Bey, 'Hakkımı helal etmiyorum' dedi size
TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, ek bütçe görüşmelerinin oylamasına ara verileceğini sanan AKP’li milletvekillerine “Oylamaya geçmeden önce, malum bir ara vereceğiz Meclis çalışmalarına. Hayır, hayır. Korkmayın yahu. Bak Tayyip Bey hakkımı helal etmiyorum dedi size, nasıl kaytarmaya çalışıyorsunuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile TBMM’ye sunulan 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin liralık ek bütçe, bugün TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’li milletvekillerinin oyları ile kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 4 maddelik teklifin dördüncü maddesi kabul edildikten sonra söz aldı. Yılmaz, teklifin tümü üzerine oylama yapılmadan “2023 yılı Merkezi Yönetim bütçe kanun teklifi ile bağlı cetvellerinde değişiklik yazılmasına dair kanun teklifi milli iradenin tecelligâhı Meclisimizde kabul edilmiştir” dedi.

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Yılmaz’a “Sayın Yılmaz çok öngörülü bir konuşma yaptınız. Teklif daha kabul edilmeden kabul edileceğini bildiniz. Bakalım öyle olacak mi?” dedi.

Önder, oylamadan önce oturuma ara verileceğini duyup tepki gösteren AKP’li milletvekillerine ise “Oylamaya geçmeden önce, malum bir ara vereceğiz Meclis çalışmalarına. Hayır, hayır. Korkmayın yahu. Bak Tayyip Bey hakkımı helal etmiyorum dedi size, nasıl kaytarmaya çalışıyorsunuz” diye seslendi. (ANKA)

Politika