TBMM kadına şiddet komisyonunda öneriler: Gülseren Budayıcıoğlu, Müge Anlı...

TBMM kadına şiddet komisyonunda öneriler: Gülseren Budayıcıoğlu, Müge Anlı...
TBMM'da kadına şiddetin araştırılması için kurulan komisyona davet için  Müge Anlı’dan, kitapları dizi olan psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu’na kadar birçok isim önerildi.


TBMM'de kadına yönelik şiddetin araştırılması için kurulan komisyon çalışmalarına devam ediyor. Araştırma komisyonu ilk toplantısında nasıl bir yol izleyeceğini ve komisyona kimlerin davet ediyeceğini konuştu. Hürriyet yazarı Nuray Babacan, "Ankara fısıltıları" isimli köşesinde, komisyonun çalışmalarında yaşananlara ilişkin bilgileri paylaştı. Babacan'ın yazısındaki bölüm şöyle:
"Kadına yönelik şiddetin araştırılması, bir kez daha Meclis’in konusu oldu. Süreçleri bilen gazeteciler, bu konuda TBMM’de onlarca çalışma yapıldığını anımsarlar. Yeni kurulan araştırma komisyonu üyeleri ilk toplantıda, kolları sıvayıp nasıl bir yol izlemeleri gerektiğine kafa yordu. Tabii, komisyona davet edilmesi için ilginç isimler de önerildi.

Umut Erdem’in aktardığına göre; aile içi dehşet hikâyelerinin programcısı Müge Anlı’dan,“Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız” gibi dizilere kitaplarıyla ilham veren Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu’na kadar kimler önerilmedi ki. Tabii, işin toplumsal, sosyolojik, geleneksel ve bilimsel boyutu unutulmadı ve uzmanlardan oluşan bir liste yapılması da önerildi. İşte ilginç olanlar:

Yelda Erol Gökcan (AK Parti Muğla): Son dönemde çok gündemde olan özellikle kitapları diziye dönüştürülen Gülseren Budayıcıoğlu şiddeti çok çalışıyor. Şiddetin aslında ufak yaşta öğrenildiğini ve insanın hayatının ileri aşamalarında bütün hayatını etkilediğini görüyoruz. Gülseren Hoca’yı dinlemeliyiz.

Esin Kara (MHP Konya): Kadına şiddet konularını ele alan ve büyük bir izleyici kitlesi olan medya mensuplarından da faydalanabiliriz. Mesela Müge Anlı bu konuda bayağı çalışmalar yaptı.

Gündem