TCMB net rezervi beş ayın en düşük seviyesinde

TCMB net rezervi beş ayın en düşük seviyesinde
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) net rezervleri 10 Haziran haftasında 8,2 milyar dolarla Ocak ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) net rezervleri yeniden 10 milyar doların altına geriledi. TCMB verilerine göre 10 Haziran haftasında net rezervler 8,2 milyar dolar oldu. Geçen hafta net rezervler 10,5 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Bloomberg HT'nin aktardığına göre, TCMB net rezervlerinde mevcut seviye 14 Ocak haftasından bu yana görülen en düşük seviye oldu. Brüt rezervler 10 Haziran haftasında 102,5 milyar dolara geriledi.

Swap hariç net rezerv aynı haftada eksi 54 milyar dolara geldi. Bir önceki hafta bu veri eksi 52,8 milyar dolar olmuştu.

TCMB verileri yurt içi yerleşiklerin Döviz mevduatlarının arttığını gösterdi. Döviz mevduatları 1,6 milyar dolar artışla 213,3 milyar dolara yükseldi. Pariteden arındırıldığında ise döviz mevduatlarının 849 milyon dolar azaldığı görüldü.

Yabancıların menkul kıymet istatistiklerine bakıldığında ise net satış izlendi. Yabancılar 10 Haziran haftasında 316 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi. Tahvil tarafında aynı haftada net satış ise 84 milyon dolar oldu.

Ekonomi