HDP'li vekiller Adalet Bakanlığı önünde eylem başlattı: Tecrit kalkana kadar eylemlerimiz sürecek

HDP'li vekiller Adalet Bakanlığı önünde eylem başlattı: Tecrit kalkana kadar eylemlerimiz sürecek
Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, tecride ilişkin Meclis’ten Adalet Bakanlığına yürümek istedi. HDP’li vekiller polis tarafından engellendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, İmralı'da Abdullah Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmemesini protesto etmek için Adalet Bakanlığı'na protesto yürüyüşü düzenledi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ile HDP milletvekilleri Ömer Öcalan, Feleknas Uca, Dilan Dirayet Taşdemir, Şevin Coşkun, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Sezai Temelli, Abdullah Koç, Nuran İmir, Hüseyin Kaçmaz, Mahmut Celadet Gaydalı ve Erdal Aydemir, Meclis'ten Adalet Bakanlığı'na doğru yürüyüşe geçti.

Ancak vekiller, bakanlık yakınlarında polisler tarafından durduruldu.

Burada bir açıklama yapan DTK Eşbaşkanı ve Ağrı milletvekili Berdan Öztürk, sonuç alana kadar eyleme devam edeceklerini belirtti.

Öztürk, geçtiğimiz günlerde CPT heyetinin İmralı’yı ziyaret ettiğini ancak bir açıklama yapmadığını belirterek, "AKP ve MHP iktidarının tecrit, insanlık dışı uygulamalar ve unutturma politikaları sürdürülüyor. Bu politikalara karşı sesimizi yükseltmemiz gerekiyor. Tecrit kritik bir noktaya gelmiş durumdadır" dedi.

Öztürk, eylemi sonuç alıncaya kadar devam ettireceklerini bildirdi.

“Talebimiz bir ayrıcalık değil yasal olan hakların uygulanmasıdır”

Gazetecilerin “Görüşmeniz oldu mu, cevap aldınız mı?” sorusuna ise Öztürk, “Şu ana kadar bir oyalama, cevap vermeme yaklaşımı sergilendi. Bu tecridin mutlak anlamda devam ettirilmesi ve oyalama taktiklerinin sürdürülmesi hem Kürt toplumu hem de Türkiye demokrasi kamuoyunu germiş durumdadır. Çare oyalama değil Sayın Öcalan’ın da diğer bütün siyasi tutsaklar gibi hakkı olan görüşmeleri gerçekleştirebilmesidir. Bir ayrıcalık talep etmiyoruz. Talebimiz, kanunda, Anayasada, uluslararası hukukta yer alan hakların uygulanmasıdır. Yaklaşık iki yıldır Sayın Öcalan’dan hiçbir şekilde haber alınamıyor” yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Politika