TEİS Başkanı Saydan: Düzenleme bulunamayan ilaç sorununu çözmez

TEİS Başkanı Saydan: Düzenleme bulunamayan ilaç sorununu çözmez
TEİS Başkanı Nurten Saydan, ilaç Euro kurunda yapılan güncellemenin “ilacın hastaya ulaşmasına imkân sağlayacak seviyede olmadığını” belirterek, “Yeterli olduğunu düşünmediğimiz bu düzenlemenin yarayı iyileştirmeyeceğini sadece bir pansuman olabileceğini belirtmek istiyoruz” dedi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, ilaç Euro kurunda yapılan değişikliğin, piyasada bulunamayan ilaç sorununa çözüm olmayacağını belirtti.

Saydan, yaptığı açıklamada, ilaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan Euro kurunun 7,86 TL’den 10,76 TL’ye çıkarıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Kur seviyesinin güncel kurun çok altında olmasından kaynaklı olarak piyasada bulunamayan ilaç sorununun devam edeceğini düşünüyoruz. Zira güncel kura göre, Euro bugün itibariyle 19 TL seviyesinde bulunuyor. İthal edilen ilaçların güncel kura göre ithalatında sıkıntılar yaşanmaya devam edecektir.”

“Bulunamayan ilaç en pahalı ilaçtır”

İlaç Euro kurunun normal kura bir türlü yetişemediğini söyleyen Saydan, şöyle devam etti:

“Eczacılar olarak ilacın bulunabilir ve ulaşılabilir olması önemlidir. Çünkü bulunamayan ilaç en pahalı ilaçtır. Bu güncelleme ilacın hastaya ulaşmasına imkân sağlayacak seviyede olmadığını düşünüyoruz. Yeterli olduğunu düşünmediğimiz bu düzenlemenin yarayı iyileştirmeyeceğini sadece bir pansuman olabileceğini belirtmek istiyoruz. İlaca ulaşmayı kolaylaştıracak gerçek iyileştirmelerin de bir an önce yapılmasını bekliyoruz. İlaç Euro kurunun, güncel ve ekonomik gerçeklere mutlaka uygun hale getirilmesi gerekmektedir.” (Kısa Dalga)

Gündem