Teknoloji Bakanı Varank’ın tavsiyesi: “Yenilenmiş” telefon

Teknoloji Bakanı Varank’ın tavsiyesi: “Yenilenmiş” telefon
Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, kullanılmış cep telefonlarını yenileyerek satışa sunan bir firmanın açılışını yaptı ve “Sık telefon değiştirmek Türkiye’nin ihtiyacı değil. İkinci el telefon pazarı önemli” açıklamasını yaptı.

İstanbul Kağıthane’de bir firma, ikinci el teknolojik ürünlerin yenilenme merkezini oluşturdu. Firmanın açılışını Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank yaptı. Varank açılışta “ikinci el”i tavsiye etti ve şunları söyledi:

"Son iki seneye kadar Türkiye dünyada en sık telefon değiştiren, en yeni telefonları kullanan bir ülkeydi. Fransa, Almanya ve İngiltere'den daha yeni telefonları kullanıyorduk, daha sık telefon değiştiriyorduk. İkinci el telefon pazarı, bu açılardan da daha önemli. Biz bu kadar zengin bir ülke değiliz, milli gelir karşılaştırmalarına baktığınızda bu kadar sık telefon değiştirmek aslında Türkiye'nin ihtiyacı olan bir şey değil" dedi.

“YENİLEME SEKTÖRÜ BÜYÜYECEK”


Yenilenebilir telefon piyasasının artacağını belirten Varank, sektörün önünün açık olduğunu da vurgulayıp, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İkinci el yenilenebilir telefon piyasası, vatandaşlarımıza yeni bir alternatifi de, bir yeni imkanı da getirmiş oluyor. Bu manada yenileme merkezleri ithalatın önüne geçerek de ülkemize ekonomik değer anlamında büyük katkılar sağlayacak, cari açığın azaltılmasında önemli bir rol oynayacak. Yenileme merkezleri sürdürülebilirlik ve ekonomik anlamda ülkemize büyük faydalar sağlıyor. Bu piyasa büyüyecek, piyasada imkanlar çeşitlenecek, bu sektörün önünün açık olduğunu ifade ediyoruz."

Varank konuşmasından sonra “yenileme merkezi”nin kurdelesini kesti.

Ekonomi