Teksas'ta süt çiftliğinde patlama oldu, 18 bin inek öldü

Teksas'ta süt çiftliğinde patlama oldu, 18 bin inek öldü
ABD’nin Texas eyaletinde yetkililer, bir süt çiftliğinde meydana gelen patlamada yaklaşık 18 bin ineğin öldüğünü söyledi.

Dimmitt şehri yakınlarındaki South Fork Mandırası’nda yaşanan patlamada bir kişi de ağır yaralandı. BBC Türkçe'nin haberine göre yetkililer, patlamanın metan gazı nedeniyle olmuş olabileceğini düşünüyor.

Yangın ve duman nedeniyle ölen hayvan sayısı net bir şekilde bilinmemekle birlikte, BBC’ye konuşan güvenlik yetkilileri yaklaşık 18 bin büyükbaş hayvanın öldüğünü belirtti.

Yerel haber kuruluşu KFDA'ya konuşan Şerif Sal Rivera, yangından sonra hayatta kalan bazı hayvanların olduğunu ancak durumlarının oldukça kötü olduğunu, bu nedenle itlaf edilebileceklerini söyledi.

Washington DC merkezli Hayvan Refahı Enstitüsü, ölü hayvan sayısının doğrulanması durumunda, bunun istatistiklerin tutulmaya başlandığı 2013’ten bu yana gerçekleşen en ölümcül çiftlik yangını olacağını vurguladı.

2018-2021 yılları arasında çıkan yangınlarda yaklaşık 3 milyon çiftlik hayvanı öldü. Bu süre zarfındaki altı büyük yangında 1,76 milyon tavuğun öldüğü bildirildi. (Kısa Dalga)

Dünya