Tel Aviv saldırısının yankıları sürüyor: Hamas'tan Türkiye'ye kınama

Tel Aviv saldırısının yankıları sürüyor: Hamas'tan Türkiye'ye kınama
Hamas, İsrail'in Tel Aviv kentinde perşembe günü düzenlenen ve iki kişinin öldüğü saldırıyı kınayan Türkiye ve Bahreyn'e tepki gösterdi. Hamas Sözccüsü, bu açıklamaları reddettiklerini söyledi.

Hamas, İsrail'in Tel Aviv kentinde perşembe akşamı bir Filistinlinin açtığı ateş sonucu iki İsraillinin öldüğü saldırıyı kınayan Türkiye ve Bahreyn'e tepki gösterdi. Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, "Türkiye'nin el Aviv operasyonuna dair açıklamalarını kınıyoruz" dedi.

Tel Aviv'in işlek yerlerinden Dizengoff Sokağı'nda perşembe günü düzenlenen saldırıda, bir Filistinlinin bir barda bulunanlara ateş açması sonucu iki kişi ölmüş, 12 kişi yaralanmıştı.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Tel Aviv’de 7 Nisan gecesi gerçekleştirilen terör saldırısını kınıyoruz. Bu tür saldırıların son dönemde artış göstermesini endişeyle karşılıyoruz. Söz konusu saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine, İsrail Hükümeti ve halkına taziyelerimizi sunuyor, yaralananlara acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Saldırı, Hamas'ın ilişkilerinin bulunduğu Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından da 'terör saldırısı' olarak kınanmıştı.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, Lübnan merkezli Al Mayadeen kanalına demecinde, Türkiye Büyükelçiliği'nin ve Bahreyn Dışişleri Bakanı'nın açıklamalarını kınadıklarını söyledi. Kasım, "Filistin halkının direnişi ve kutsal yerleri savunması, uluslararası yasalarla garanti edilen bir hak" dedi. Kasım, 'İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırgan politikalarının da terörizm ve ırkçılık olduğunu' belirtti.

Kasım'ın, BAE'ye tepki göstermemesi ise dikkat çekti. (Kısa Dalga)

Dünya