Telefonla taciz suçlamasına indirimsiz hapis

Telefonla taciz suçlamasına indirimsiz hapis
İzmir'de 31 yaşındaki kadını telefonla taciz etmekle suçlanan ve bu kişiye numarayı veren erkeğe indirimsiz hapis cezası çıktı.

34 yaşındaki Hasan Ali T.'nin ilk olarak 14 Ekim 2020'de Özge T.'yi aradığı ve 'arkadaşlık kurmak istediğini' söylediği belirtildi. Kadın talebi reddetti.

Hasan Ali T.'nin birden fazla kez kadını araması üzerine Özge T. "Numaramı kimden aldın?" diye sordu. T. de Mehmet Fatih B.'nin ismini verdi.

Kadının şikayetçi olması üzerine polis, hat sahibinin evli Hasan Ali T. olduğunu belirledi.

Soruşturma sonrası Hasan Ali T. ile Mehmet Fatih B. hakkında İzmir 45'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

İddianamede, her 2 sanık için 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak bir başkasına verme, yayma ve ele geçirme' suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanık Hasan Ali T. hakkında ayrıca 'huzur ve sükununu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla telefon etme, gürültü yapma ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulma' suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

'İYİ HAL İNDİRİMİNİN UYGULANMAMASI ÖNEMLİ'

Davanın 21 Ekim'deki 4'üncü duruşmasında mahkeme heyeti, kararını açıkladı. Sanıklardan Mehmet Fatih B. 2 yıl, Hasan Ali T. ise 2 yıl 3 ay hapse çarptırıldı. Sanıklar hakkında takdir indirimi de yapılmadı. Sanıklar için verilen karar, avukatlarca istinaf mahkemesine taşındı.

Özge T.'nin avukatı Nazlı Demir, davada dikkat çeken tutum sergilendiğini belirterek şunları söyledi: "Bu dosyanın önemi, halk arasında 'takım elbise- kravat indirimi' olarak bilinen iyi hal indiriminin uygulanmamış olmasıdır. Bu kararın benzer dosyalara da örnek teşkil ederek, uygulanmamasını temenni ediyorum. Diğer kadınlarımız için inanılmaz önemli çünkü kadınlar, kendilerini taciz eden erkeklerden bir kaçış yolu olduğunu bilecek. Böylece kendilerini daha güvende hissettireceklerdir." (DHA)

Gündem