Telefonu çalmadan önce selfie çeken iki zanlıdan biri yakalandı

Telefonu çalmadan önce selfie çeken iki zanlıdan biri yakalandı
Avcılar'da girdikleri telefon mağazasında, üç telefonu çalmadan önce selfie çeken iki şüpheliden biri yakalandı, kimliği tespit edilen arkadaşının da yakalanabilmesi için çalışma başlatıldı.

Avcılar Merkez Mahallesi'ndeki telefon satış mağazasına gelen ve işyeri sahibi ile konuşan ve dikkatini dağıtan iki  şüpheliden biri tezgaha elini uzatarak 3 telefon çalarken, arkadaşı bir ara eline aldığı cihaz ile kendi fotoğrafını çekip sildi.

Şüphelilerin ayrılmasından sonra incelenen 5 güvenlik kamerasında selfie çeken şüphelinin cep telefonundaki son silinenler klasöründeki sildiği fotoğrafını yok edemediği anlaşıldı. Yüzünde maske olmasına rağmen bilmeden en net fotoğrafını bırakan iki şüpheliyi yakalayabilmek için harekete geçen Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yüksek çözünürlüklü selfie fotoğrafının da yardımı ile bu kişileri araştırdı. İki şüpheliin hırsızlık yapılan caddedeki bir işyerine gittikleri belirlendi. Bunun üzerine bu işyerine giden ekiplere kapıyı açan Şevki Y., selfi çektiren kişinin içeride olmadığını ancak, hırsızlığı yapan kişinin burada bulunduğunu söyledi. Polis, kimlik ve pasaportunu ibraz  edemeyen Türkmenistanlı Rahmankul B.'yi gözaltına aldı. Bu kişi selfie çeken arkadaşının Oraz M. olduğunu, nereye gittiğini bilmediğini öne sürdü. Çalınan üç elefondan birisinin satıldığı, diğer ikisinin ise buradaki işyerinde olduğunu belirterek bunları teslim etti. Gözaltındaki şüpheli ve onu yanında bulunduran kişinin sorgusu sürerken, aranan selfie çektiren diğer suç arkadaşının da yakalanabilmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi. (DHA)

Gündem