Temmuz ayında en az 25 kadın cinayeti yaşandı

Temmuz ayında en az 25 kadın cinayeti yaşandı
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun açıklamasına göre Temmuz ayında en az 25 kadın erkekler tarafından öldürülürken 9 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağı Platformu kadın cinayetleri verilerinin yer aldığı 2023 Temmuz Ayı raporunu yayımladı. Buna göre Temmuz ayında en az 25 kadın cinayeti yaşanırken 9 şüpheli kadın ölümü de gerçekleşti.

Rapora göre öldürülen 25 kadından 6’sı boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile 1’i failin aldatmasının ortaya çıkması bahanesi ile öldürüldü.

18 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi

Katledilen kadınlardan 18’inin ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi. Konuya dair KCDP, "18 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor" değerlendirmesini yaptı.

Kadınları en çok evli olduğu erkekler öldürdü

Temmuz ayında öldürülen 25 kadının 8’i evli olduğu erkek, 7’si birlikte olduğu erkek, 3’ü eskiden evli olduğu erkek, 2’si oğlu, 1’i akrabası, 1’i babası, 1’i tanıdığı biri ı tarafından öldürüdü. 2 kadını öldüren kişi ile yakınlığı tespit edilemedi. Bu ay kadınların %32’si evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

Kadınlar en çok evlerinde öldürüldü

Kadınların 12’si evinde, 4’ü sokakta, 2’si otelde, 2’si arabada, 1’i arazide, 1’i ıssız yerde, 1’i işyerinde, 1’i su ve kenarında öldürüldü. 1 kadının öldürüldüğü yer tespit edilememiştir. Bu ay öldürülen kadınların %48’i evlerinde öldürüldü.

Katledilen kadınların isimleri ise şöyle:

isim.png

(Kısa Dalga)

Kadın