Tenis efsanesi Serena Williams emekli oluyor

Tenis efsanesi Serena Williams emekli oluyor
23 Grand Slam şampiyonluğu ve dört olimpiyat altın madalyasına sahip efsane tenisçi Serena Williams'ın, ABD Açık Tenis Turnuvası'nın ardından kariyerine nokta koyması bekleniyor.

ABD’li tenisçi Serena Williams, Vogue dergisinin eylül sayısına verdiği röportaj ve kişisel Instagram hesabından yaptığı açıklamalarla tenisi bırakacağını duyurdu.

Williams Instagram hesabından yaptığı açıklamada "Hayatta farklı bir yöne ilerlemeniz gerektiğine karar verdiğiniz anlar vardır. Bir şeyi çok seviyorsanız bu anlar hep zordur. Tenisi çok seviyorum. Ancak şimdi geri sayım başladı. Anne olmaya ve spritüel amaçlarıma odaklanmalı, nihayetinde farklı ama şimdiki Serena kadar ilgi çekici bir başka beni keşfetmeliyim" dedi.

'TENİS OYNARKEN ARTIK ÇOK ACI ÇEKİYORUM'

23 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Williams, Vogue dergisinin eylül sayısına verdiği röportajda tenis oynarken artık çok acı çektiğini vurgulayarak "Bu yol ayrımında olmaktan nefret ediyorum. Kendi kendime keşke benim için kolay olsa diyorum ama değil. Bitmesini istemiyorum ama aynı zamanda bir sonraki hayatıma hazırım. Bu röportaj yayınlandığında dergiye nasıl bakacağımı bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu spor bana çok şey kattı” diyen Serena Williams, “ABD Açık’ı kazanma hedefiyle tenis oynamaya başladım. Sonrasını düşünmedim ve kazanmaya devam ettim. Martina Hingis’in grand slam sayısını geçtiğim zamanı hatırlıyorum. Margaret Court’un 24 şampiyonluk rekorunu geçemediğim için en iyisi olmadığımı söyleyenler var. Ama bugünlerde tenis geçmişimi oluşturmakla ailemi oluşturmak arasında seçim yapmam gerekirse, ikincisini seçiyorum. Bebek emzirirken oynadım, doğum sonrası depresyonla oynadım. Doğumdan döndükten sonra şansım vardı. Ama 23 kez kazandım ve aslında bu olağanüstü” dedi.

319 HAFTA ZİRVEDE KALDI

Kariyeri boyunca 319 hafta dünyanın 1 numarası olarak kalan Serena Williams, 7 Wimbledon, 7 Avustralya Açık, 6 Amerika Açık, 3 Roland Garros, 6 Wimbledon çiftler, 4 Avustralya Açık çiftler, 2 Amerika Açık çiftler ve 2 Roland Garros Çiftler şampiyonluğu yaşadı. Williams ayrıca 4 kez olimpiyat altın madalyası aldı.

Son yıllarda yaşadığı sakatlıklar ve ilerleyen yaşı nedeniyle eski formundan uzaklaşan ve dünya sıralamasında 407. basamakta yer alan Serena Williams, devam eden Kanada Açık turnuvasında ilk tur maçını kazanarak 14 ay sonra tek kadınlar kategorisinde ilk galibiyetine ulaşmıştı.

Spor