Tenis turnuvasında Rusya ve Belarus bayraklarına yasak

Tenis turnuvasında Rusya ve Belarus bayraklarına yasak
Avustralya Açık tenis turnuvasında, Rusya ve Belarus bayrakları yasaklandı.

Avustralya Açık tenis turnuvasında dün Ukrayna ve Rus sporcular arasında oynanan maçta Rus bayrağı açılması, yeni yasak kararına neden oldu.

Avustralya'nın Melbourne kentinde devam eden turnuva sırasında dün kadınlar tekli ilk tur maçında Ukraynalı Kateryna Baindl ile Rus sporcu Kamilla Rakhimova karşılaştı. Maçı sırasında saha kenarında Rus bayrağı açıldı.

Avustralya Tenis Otoritesi olarak görev yapan Tenis Avustralya, olayla ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı: "Avustralya Açık'ta Rusya ve Belarus bayrakları sahada yasaklandı. İlk kararımız taraftarların onları (bayrakları) getirebileceği ancak karışıklığa neden olacak şekilde kullanamayacağı şeklindeydi. Dün saha kenarında bayrak açılması olayı yaşadık. Yasak hemen yürürlüğe girecektir. Tenisin tadını çıkarmak için mümkün olan en iyi ortamı sağlamak için oyuncular ve taraftarlarımızla çalışmaya devam edeceğiz."

İki ülke de tepki gösterdi

Ukrayna'nın Avustralya ve Yeni Zelanda Büyükelçisi Vasyl Myroshnychenko, Rus bayrağının açılması olayının hemen ardından "Bugün Avustralya Açık'ta Ukraynalı tenisçi Kateryna Baindl'in maçı sırasında halka açık bir şekilde Rus bayrağının sergilenmesini şiddetle kınıyorum. Tennis Australia'yı 'tarafsız bayrak' politikasını derhal uygulamaya çağırıyorum" dedi.

Rusya'nın Avustralya Büyükelçiliği ise yasak kararıyla ilgili "Rusya ve Belarus bayraklarının Avustralya Açık'ta sahada görünmesini yasaklama kararı, sporun kabul edilemez bir şekilde politize edilmesinin bir başka örneğidir" ifadesini kullandı.

Turnuvada Rus sporcular beyaz bayrakla yarışabiliyor. (DHA)

Dünya