Tepkilerin odağındaki Burcu Köksal, sözlerini HÜDA-PAR'ı da listeye ekleyerek savundu

Tepkilerin odağındaki Burcu Köksal, sözlerini HÜDA-PAR'ı da listeye ekleyerek savundu
CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal, DEM Parti'ye dönük ayrımcı sözlerini bir kez daha savundu. Köksal "Söylemim nettir. Belediye Başkanı olduğumda belediyeyi DEM ve HÜDA-PAR ile yönetmeyeceğim" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal dün Afyonkarahisar'da seçim konuşmasında tepki çeken DEM Parti'ye dönük ayrımcı sözlerini savundu.

Dün sözlerinin arkasında olduğunu bildiren Köksal, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda, "Seçim süreci boyunca söylediğim gibi AKP’nin yalanlarına iftiralarına montaj videolarına karşı söylemim nettir. Belediye Başkanı olduğumda belediyeyi DEM ve HÜDA-PAR ile yönetmeyeceğim" dedi.


Köksal iki gündür tepki toplayan sözlerine savunduğu paylaşımında "Belediye başkanı olduğumda belediyenin kapısı etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan bu ülkeyi seven bu ülkenin birlik bütünlüğünü savunan herkese ardına kadar açık olacaktır" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, seçim koordinasyon merkezi açılışında seçmene seslenerek şunları söylemişti:

"Belediye başkanı olarak seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç, bütün siyasi partilere açık olacak. Onlar bunu söyleyemez, AK Parti'nin adayı bunu söyleyemez. Onlar ancak yaygara koparır, kapalı kapılar ardından pazarlık yaparlar."

Özgür Özel düzeltmişti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Köksal'ın "Belediye başkanı olarak seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç, bütün siyasi partilere açık olacak" sözlerini 'sürçülisan' olarak düzeltmişti.

Köksal daha sonra sosyal medya hesabından açıklama yaparak sözlerini yinelemişti.

CHP ise Köksal'ın tepki çeken sözlerinin ardından şu açıklamayı yapmıştı:

"31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine giderken, bu anlayışın ve ilkelerin en açık ifadesi olan, Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel tarafından liderliği yapılan Türkiye İttifakı'nı yurdumuzun dört bir köşesinde kararlılıkla kuruyor ve büyütüyoruz. Halkçı belediyeciliği rehber edinen, gücünü halkın iradesinden alan Cumhuriyet Halk Partili belediyeler geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de tüm toplum kesimlerini ayrımsız kucaklamaya devam edecektir. Bugün yönetmekte olduğumuz ve 31 Mart 2024'ten itibaren yönetmeye başlayacağımız tüm belediyelerimizin kapıları herkese sonuna kadar açık olacak, tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmayacaktır. Tüm halkımızı 31 Mart 2024'te Türkiye İttifakı'nda buluşmaya davet ediyoruz. " (Kısa Dalga)

Gündem