Terör savcısı uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alındı

Terör savcısı uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alındı
Adana'dan Konya'ya uyuşturucu sevkiyatını yönettiği iddia edilen ve HSK tarafından açığa alınan savcı Osman Yarbaş, gözaltına alındı.

Adana'dan Konya'ya uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı ihbarını alan Konya Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, 29 Ekim 2021 tarihinde kent girişinde kuryenin bulunduğu aracı durdurdu. Yola atılmış 25 kilogram eroin ele geçirildi. İddiaya göre kurye bir polisti, polise talimat veren ise Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş’tı. Yarbaş, açığa alınırken soruşturmada gizlilik kararı konuldu.

halktv.com.tr'den Seyhan Avşar Yarbaş’a yakın bir isme ulaştı. Avşar'ın haberine göre söz konusu kaynak şu iddiaları dile getirdi:

“Osman Yarbaş’ın babası inşaat, araç alım satımı gibi işler yapıyor. Yarbaş ise savcı olup mesleğini yapmaya başlayınca burada Adana Emniyet Müdürlüğü’nde görevli emniyet müdürü O.K. ile arasında bir çatışma yaşanıyor. Çatışma konusu bir polis memurunun sürülmesi.

Savcı bey bu konuya ilişkin emniyet müdürü O.K.’yi arıyor. Bu süreçte aralarında bir gerilim yaşanıyor. Sonrasında olaylar gelişiyor. O.K.’nin başında olduğu ya da yönettiği bir uyuşturucu ticareti soruşturması var.

Bu soruşturma devam ederken söz konusu emniyet amiri savcı beyin yakın çevresini incelemeye alıyor. Bu işlemi yetkili makamlardan izin almadan, gayriresmi olarak yapıyor. Savcı beyin Antalya’daki ailesi de takip ediliyor. Bunu yapan ise polis amirinin Antalya’da görevli olan ve onunla aynı mesleği yapan kardeşi. Savcı beyin üzerine bir gidiş var.

9 ay sonra bir anda bu haberler patladı. Haberlerin içeriğindeki hiçbir şey doğru değil. Aynı emniyet müdürlüğü kaynaklı basına servis edilmiş haberler bunlar. Bu bir kumpas. Kolluğun görevlerini kötüye kullandığının peşine düştük ve onlarda bunu yaptılar."

Avşar'ın aktardığına göre haberler için yayın yasağı talebiyle adliyede bulunan savcı Osman Yarbaş gözaltına alındı.

HABERİN TAMAMI

Gündem