TESK Başkanı Palandöken: "Daha geniş kapsamlı bir destek paketi bekliyorduk"

TESK Başkanı Palandöken: "Daha geniş kapsamlı bir destek paketi bekliyorduk"
TESK Başkanı Bendevi Palandöken esnafa sağlanan gelir ve kira desteğinin uzatılma kararı hakkında yaptığı açıklamada, kararın esnafın sorunlarının bir kısmını karşılayacağını fakat TESK olarak daha geniş kapsamlı bir paket beklediklerini, bu desteklerin esnaf için yeterli olmadığını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde pandemi döneminde esnafa verecekleri destek paketini açıkladı. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa sağlanan gelir, kira ve kısa çalışma ödeneği desteğinin uzatılmasını değerlendirdi. Uzatılan yardımların esnafın sorunlarının bir kısmını çözeceğine fakat TESK olarak daha geniş kapsamlı bir paket beklediklerini söyledi. 

Bloomberg HT’ye konuk olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa sağlanan gelir ve kira desteğinin uzatılma kararını değerlendirdi.

TESK Başkanı Palandöken konuşmasının başında esnaf için verilen destek için teşekkür ettiğini, bu kararın esnafın sorunlarının bir kısmını karşılayacağını fakat TESK olarak daha geniş kapsamlı bir paket beklediklerini söyledi. Kısa Çalışma Ödeneği’nin de uzatıldığına dikkat çeken Palandöken, yine de bu desteklerin esnaf için yeterli olmadığını dile getirdi.

Palandöken, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilen desteğin 1 ay daha uzatılması hakkında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“17 gün çok büyük bir iş kaybı olacak. Zaten borçlar var ama onun için de bir tebliğ geldi. En azından bu sürede icraya verilmeyecekler, fakat borcu borçla katladıkları için sıkıntı yarattı. O talebimizi de yerine getirdiler. Kefalet Kooperatifleri’nden borç alan esnafımızın borçları Temmuz’a kadar faizsiz ötelendi. Aynı zamanda vadesi gelenlerin bir bölümü de yıl sonuna kadar ötelenecek. Bunlar biraz rahatlatacak.

Desteklerin daha çok artırılarak devam etmesini bekliyorduk fakat hükümetin bütçesi de herhâlde bu kadarına yeterli. Bundan sonraki süreçte görüşmelerimiz tekrar devam edecek. Destekler esnaf öncelikli olduğu için, diliyoruz ki bundan sonrasının arkası gelir.”

Ekonomi