TESK Başkanı Palandöken'den dükkan kiralarında sabitleme talebi: Yüzde 72'nin üzerinde kira zamları yapıldı

TESK Başkanı Palandöken'den dükkan kiralarında sabitleme talebi: Yüzde 72'nin üzerinde kira zamları yapıldı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dükkan ve iş yeri kiralarının artış oranının konutlardaki gibi sınırlandırılmasını talep etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla dükkan ve iş yeri kira artış oranlarının esnafın belini büktüğünü belirtti.

Yüzde 72'nin üzerinde kira zamlarının yapıldığını aktaran Palandöken bu durumun esnaf ve mal sahibi arasında sürtüşmelere sebep olduğunu ve kira zammının yüzde 25'le sınırlandırılması gerektiğini kaydetti.

Palandöken konuya ilişkin yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bazı sektörler fiyatlarını 1 ay süreyle artırmamak suretiyle enflasyonun düşmesine yardımcı oluyorlar. Bu nihai tüketici açısından önemli. Ancak bu yıl açıklanan yüzde 72’nin üzerindeki kira zamları gerçekten esnafın belini büküyor.

Bu durum esnafla mal sahibi arasında sürtüşmelere de neden oluyor. Konutta olduğu gibi işyerlerinde de zam oranı yüzde 25 ile sınırlandırılmalı. Çünkü esnaf aynı zamanda yüzde 20 oranda da stopaj vergisi ödüyor herkes elini taşın katına koymalı." (Kısa Dalga)

Ekonomi