Tesla, ölümlü otopilot kazası davasında anlaşmayı kabul etti

Tesla, ölümlü otopilot kazası davasında anlaşmayı kabul etti
Elektrikli otomobil devi Tesla, 2018 yılında Apple mühendisi Walter Huang'ın otopilotla çalışan Model X'inin otoyol bariyeriyle çarpışmasının ardından hayatını kaybettiği kazada anlaşmayı kabul etti. Anlaşmadan önce Tesla, Huang'ın kazadan hemen önce video oyunu oynadığı için sistemi kötüye kullandığını savunmuştu.

BBC'de yer alan habere göre Tesla ve Huang ailesi arasındaki anlaşmanın şartları kamuoyu ile paylaşılmadı ancak raporlara göre anlaşmanın hala bir hakim tarafından onaylanması gerekiyor.

Huang'ın ailesi tarafından açılan davanın bu hafta Kaliforniya Yüksek Mahkemesinde başlatılması planlanıyor. Firma daha önce Kaliforniya'da, ilgili sürücülerin sistemi kullanırken dikkatlerini koruma talimatlarına uymadıklarını öne sürerek kendisine karşı açılan davaları kazanmıştı.

Tesla hisseleri yüzde 3 değer kaybetti

Huang'ın ailesiyle yapılan anlaşma, şirketin zayıflayan satışlarla mücadele ettiği bir dönemde gerçekleşti. Teslimatlar bu yılın ilk üç ayında Tesla'nın Avrupa fabrikasındaki yangın, küresel nakliye kesintisi ve artan rekabetle boğuşması nedeniyle keskin bir düşüş yaşadı.

Tesla, BYD gibi rakiplerinin artan rekabetine yanıt olarak fiyatları birçok kez düşürdü ancak Çin gibi kilit pazarlarda talep düştü.

Tesla'nın hisseleri bu yılın başından bu yana yaklaşık üçte bir değer kaybetti.(Kısa Dalga)

Dünya