Tesla'nın 'Optimus'u sahneye çıktı

Tesla'nın 'Optimus'u sahneye çıktı
Tesla CEO'su Elon Musk, elektrikli araç üreticisi şirketin yeni "insansı (humanoid) robotu" Optimus'u tanıttı. Prototip robot ABD'de yapılan tanıtımda sahneye çıktı, yürüdü ve seyircilere el salladı.

ABD'nin California eyaletindeki Palo Alto'daki Tesla binasında yapılan tanıtımda Elon Musk "Amacımız en kısa sürede, kullanışlı bir humanoid yapmak. Optimus'u geliştirip, kullanışlılığını ispatlamak için hâlâ çok fazla çalışmamız gerek" dedi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre robotun bir kutu taşıdığı, bitkileri suladığı ve Tesla fabrikasındaki metal çubukları taşıdığı görüntüler de seyircilere izletildi.

Musk gelecek yıllarda robot endüstrisinin arabalardan çok daha değerli hale geleceğini de ekleyerek şirketinin gideceği yönün işaretini verdi ve 3 ila 5 yıl içinde Optimus için sipariş almaya başlayabileceklerini söyledi. Şirket, insansı robotlar üzerine 10 yıldan uzun süredir çalışıyor.

Mevcut insansı robotların henüz "beyinlerinin olmadığını", yani kendi başlarına hareket edebilecek zekaya sahip olmadıklarını belirten Musk ayrıca bu robotların maliyetinin çok yüksek olduğunu ve çok az sayıda üretilebildiğini ekledi.

Optimus'un bunların aksine "aşırı yetenekli" bir robot olacağını ve çok fazla sayıda üretilebileceğini savunan Musk'ın hedefi, Optimus'tan milyonlarca üretip, 20 bin Amerikan dolarının altına satışa sunmak.

Teknoloji