Tevhid bayrağı açma davası: Duruşmada bayrak tartışması yaşandı

Tevhid bayrağı açma davası: Duruşmada bayrak tartışması yaşandı
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öncülüğünde İstanbul’da, 1 Ocak’ta düzenlenen Filistin yürüyüşünde Tevhid bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’e yumruk atan üniversite öğrencisi Ege Akersoy hakim karşısına çıktı. Akersoy savunmasında, "Şu anda şehitlerimiz varken Türk Bayrağı'nın taşınması daha doğru' şeklinde sözler söyledim. O da bana 'İstediğim bayrağı taşırım' dedi. Ardından bana doğru yaklaştığı sırada ben onun bana vuracağını düşünerek kendimi korudum" dedi.

İstanbul’daki Galata Köprüsü’nde, "Filistin’e Destek" yürüyüşü sonrasında Tevhid bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’e yumruk atan üniversite öğrencisi Ege Akersoy hakim karşısına çıktı.

DHA'nın haberine göre, Akersoy, 1 Ocak günü, yaşanan olayın ardından gözaltına alınarak “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” ve “kasten yaralama” suçundan tutuklanarak Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne gönderilmişti. 17 Ocak'ta ise Akersoy hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verilmişti.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya Ege Akersoy, ailesi ve taraf avukatları katıldı. Ege Akersoy mahkemede şöyle konuştu:

"Bana vuracağını sandım, kendimi koruma içgüdüsüyle yumruk attım"

"Haliç Metro civarında müştekiyle karşılaştım. Elinde yeşil, üzerinde ne yazdığını bilmediğim bir bayrağı önce sallayarak bana doğru geliyordu. Ben bayrağın Arabistan bayrağı olabileceğini düşündüm. Bu olaydan önce Arabistan'da oynanmak istenen Galatasaray- Fenerbahçe maçında ülkemizin kurucu önderinin isminin anılmasından ve İstiklal Marşımızın okutulmasından rahatsız olmalarından dolayı ben bu bayrağın Türkiye'de dalgalandırılmasından rahatsız oldum. Yine bu olaydan kısa bir süre önce 12 askerimizin şehit olmasından dolayı ülkemizde yalnızca Türk Bayrağı'nın dalgalandırılması gerektiğini düşündüm. Bu nedenle olay öncesinden tanımadığın tesadüfen denk geldiğim müştekiye "Sen Türk değil misin? Şu an hassas zamanlardan geçiyoruz. Şu anda şehitlerimiz varken Türk Bayrağı'nın taşınması daha doğru" şeklinde sözler söyledim. O da bana "İstediğim bayrağı taşırım" dedi. Ardından bana doğru yaklaştığı sırada ben onun bana vuracağını düşünerek kendimi koruma içgüdüsüyle kendisine yumruk attım. Pişmanım, yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum."

"O bayrak şehitlerin tabutuna bırakılan bayraktır"

Müşteki vekili Deniz Alp İmamoğlu ise mahkemede şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, "Müvekkilimin yaşı ve fiziki durumu dikkate alınarak kendisinin sanığa yönelik saldırma imkanı bulunmamaktadır. O gün orada taşınan bayrak şehitlerin tabutlarının üzerine bırakılan bayraktır. Sanığın cezalandırılmasını talep ederiz" dedi.

"Şehit tabutuna Türk bayrağı serilir"

Kendisine söz verilen Ege Akersoy'un avukatı, daha sonra mütalaaya karşı beyanda bulunacaklarını belirterek, "Olayın bayrakla veya bayrağın illegal olup olmamasıyla ilgisi yoktur. Müvekkilim, tüm aşamalarda müşteki ile aralarında itiş kakış olduğunu beyan etmiştir. Kendisinin bu sebeple vurduğu aşikardır. Müştekinin fiziki durumuyla olayın bir irtibatı yoktur. Ayrıca resmi şehit törenlerinde tabutların üzerine tevhid bayrağı değil Türk Bayrağı serilir" diye konuştu.

Dosyayı, mütalaasını hazırlaması için duruşma savcısına gönderen mahkeme, duruşmayı 19 Şubat'a erteledi.

Ne oldu?

Yeni yılın ilk günü, sabah saatlerinde Milli İrade Platformu üyesi 308 sivil toplum kuruluşu (STK) ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA’nın öncülüğünde “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşün amacı, Kuzey Irak’ta Pençe – Kilit Harekâtı’nda 12 askerin hayatını kaybetmesini ve 7 Ekim’den bu yana Gazze’de devam eden İsrail saldırılarını kınamaktı.

İstanbul-Galata’daki yürüyüş sonrası “Kelime-i Tevhid” bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’e Ege Akersoy isimli genç saldırıda bulundu. Akersoy’un attığı yumruk sonucunda Aydemir’in burnunun kanadığı anlar sosyal medyaya düştü.

Akersoy, olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı. (Kısa Dalga)

Gündem