Teyit.org: Neptün Soyer, Tunç Soyer’le 14 yaşındayken evlenmedi

Teyit.org: Neptün Soyer, Tunç Soyer’le 14 yaşındayken evlenmedi
Teyit.org, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’in 14 yaşında evlendiği iddiasını yalanladı.

Tarikatta 6 yaşındaki çocuğun evlendirildiğinin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada, Neptün Soyer’in 14 yaşındayken Tunç Soyer ile evlendiği iddiası gündeme gelmişti.

İddiayı yalanlayan Teyit.org, “İddiaya dayanak olarak Google bilgi paneli gösterildi. İddia Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'ye altı yaşında gelinlik giydirildiğini gösteren fotoğraflar ve ses kaydı ortaya çıktıktan sonra, Tunç Soyer’in bir çocuğun altı yaşında evlendirilmesini eleştirmesinin ardından geldi” dedi.

22 yaşında evlenmişler

Teyit.org’un incelemesine göre Neptün Soyer, Tunç Soyer'le 20 Şubat 1988 tarihinde evlendi. 24 Nisan 1966 doğumlu olan Neptün Soyer, Tunç Soyer'le evlendiğinde 22 yaşındaydı.

Neptün Soyer, Teyit.org’a yaptığı açıklamada, 22 yaşında evlendiğini doğruladı ve Teyit'e nüfus kayıt örneğini gönderdi.

Google'da yer alan sonuçlar güvenilir değil

Teyit.org, “İddiaya dayanak olarak gösterilen Google bilgi paneli sonuçları ise güvenilir değil. Paneldeki sonuçlar, internette yer alan kaynaklardan otomatik olarak çekiliyor. Bu kaynaklar doğrulanmamış bilgileri içeriyor olabilir. Tunç Soyer'in ekibi, iddiaların yaygınlaşmasından sonra Google ile iletişime geçtiği için evlilik tarihi bilgi panelinde güncellenmiş olarak görülüyor” dedi.

Gündem