Teyit.org: Siyasetle ilgili yanlış bilgilerin çoğu Erdoğan, CHP ve İBB hakkında

Teyit.org: Siyasetle ilgili yanlış bilgilerin çoğu Erdoğan, CHP ve İBB hakkında
Teyit'in Ekim 2021 - Ekim 2022 tarihleri arasında siyaset konusuyla ilgili 150'den fazla yanlış bilgi tespit etti.

Doğrulama platformu Teyit verilerine göre siyasetle ilgili yayılan yanlış bilgilerin çoğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında.

Teyit'in Ekim 2021 - Ekim 2022 tarihleri arasında siyaset konusuyla ilgili 150'den fazla yanlış bilgi tespit etti. Buna göre yanlış bilgilerin bilgilerin yüzde 25'i siyasi figürleri, yüzde 24'ü dış politika aktörlerini, yüzde 17'si hükümet ve kamu kurumlarını, yüzde 11'i ise siyasi partiler ve belediyeleri hedefine aldı.

1.jpg3 isim başı çekiyor

Siyasi figürler hakkındaki yanlış bilgilerde Erdoğan, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Akşener öne çıkıyor.

Siyasi figürler hakkında yayılan yanlış bilgilerin kişilere göre dağılımına bakıldığında yüzde 24'le Erdoğan ilk sırada yer alırken, onu yüzde 10'luk payla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 8'lik payla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yüzde 5'lik payla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener takip ediyor.

umieakuma.jpg

İktidar hakkında daha fazla 'yanlış bilgi' var

Siyasi figürler hakkındaki yanlış bilgilerin dağılımına bakıldığında ise siyaset hakkındaki yanlış bilgilerin hedefinin yüzde 58'inin iktidar yetkililerini, yüzde 31'inin de muhalefet liderlerini hedef aldığı görülüyor.

umikeamuei.jpg

Hedefte muhalefet partileri ve belediyeleri var

Partiler ve belediyeler kırılımına bakıldığında ise yanlış bilginin yüzde 89'unun muhalefet parti ve belediyelerini hedef aldığını görmek mümkün.

Teyit verileri farklı siyasi tarafların yanlış bilgi ve sahte haber paylaşımında birbirinden ayırt edilemeyecek durumda olduğunu gösteriyor. (Kısa Dalga)

Gündem